Vicy January 23, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Blockchain teknologien kommer mer og mer fram i den digitale verden.

Blockchain utvikles slik at det brukes på måter som gir oss muligheten til å se tilbake på ting som er gjort i ulike sammenhenger. For eksempel om det er mange som blir matforgiftet etter å ha spist samme type mat så går det an å se tilbake på disse blokkene for å se blant annet hva dyrene som den gjeldende maten har blitt laget av har spis og hvilke produsenter som har levert mat til disse, om det er noe i dette som er årsak til at disse dyrene har blitt syke som da også gjør at menneskene som spiser dette kjøttet blir syke. Det at all informasjonen ligger inne i blokkene gjør det at det blir lettere for oss å kontrollere se ulike prosessene som skjer og da er all informasjonen samlet på ett sted i stedet for at det blir lagret på mange plasser som gjør at det blir vanskeligere å finne tilbake til den informasjonen du trenger.

Blockchain revolusjon

Blockchain teknologien kommer til å utvikle seg utrolig mye i form av at det er et svært omfattende system som inneholder så utrolig mye informasjon som er samlet på et sted. Denne typen teknologi har potensial til å revolusjonere verden i form av at den kan revolusjonere alle slags transaksjoner som lån, forsikringer, lisenser, skjøter og liknende. Dermed kan blockchain overta for bankene ved å etablere banking.

Blockchain i seg selv har ingen verdi, verdien kommer først når du lager tjenester som andre kan og vil benytte seg av. Det er et eget nettverk som, i likhet med Internett, ikke har noen verdi før det begynner å deles. Dersom det er kun en person som har en laget en blokk så vil den ikke ha noen verdi før flere aktører blir inkludert. Siden blockchain inneholder så mye data og sensitiv data så er det viktig at all data som blir oppbevart på forsvarlig måte og ikke blir sluppet ut slik at alle kan få tilgang. Men nå som blockchain har vokst og blitt så stort som det har blitt så skjer det svært mange transaksjoner hele tiden, noe som da fører til at systemet blir tregere grunnet den store pågangen hele tiden. Det er derfor ikke mulig å bruke blockchainplattformer som betalingsplattform i butikk, for når du står der og skal betale så forventer de jo at det skal skje øyeblikkelig. Dermed er det ikke mulig å ta i bruk blockchain systemer i butikker da det er sjanser for at det tar alt for lang tid.

Satoshi Nakamoto

Du har kanskje hørt om Satoshi Nakamoto, men hvem er dette egentlig? En person med navnet Satoshi Nakamoto finnes faktisk ikke så det er noen som har “laget” denne identiteten til formålet ved å lage bitcoin systemet anonymt. Vedkommende som har laget denne identiteten er ukjent og har ukjent nasjonalitet. Men vedkommende har valgt et japansk navn og har valgt å bygge sin identitet som japansk til tross for at verken denne identiteten eller bitcoin systemet kommer derfra etter. Men dette er altså vedkommende som har laget bitcoin systemet.

Det er svært få som faktisk vet hvem dette faktisk er. Så den eller de som skjuler seg bak denne identiteten har jobbet godt med å holde seg selv skjult. Dermed er det ikke sikkert at vi noen gang får vite hvem dette faktisk er.

Bitcoin

Bitcoin er en egen type valuta i den digitale verden. Det er en digital krypto valuta som brukes innenfor blockchains. Når Bitcoins blir brukt så blir det mulig å gjøre alt av transaksjoner på egen hånd slit at vi ikke trenger et mellomledd som bankene er. Det er da mulig å gjennomføre betalinger og alle slags transaksjoner på egen hånd uten ekstra kostnader eller eller å måtte dra innom eller kontakte en bank for å få gjort dette.

Men her kan det oppstå utfordringer da det ikke nødvendigvis er alle som stoler på dette systemet da forandringer kan være skummelt og folk går gjerne for slike ordninger som de er vant med, som det å ha en bank å gå til selv om det kanskje er enklere å gjøre det selv. Så dersom bitcoins kommer inn i samfunnet vårt for fullt så kommer det til å ta tid da det må bygges opp en tillit til systemet som kan erstatte tilliten vi nå har til bankene

Kilder:

https://www.pwc.no/no/kontorer/bergen/blockchain—teknologi-som-vil-revolusjonere-verden.html

https://en.m.bitcoinwiki.org/wiki/Satoshi_Nakamoto

https://estudie.no/blockchain/

http://sveino.blogspot.com/2012/01/bitcoin-digitale-pengar.html