Simen Sollihogda mars 31, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

4Ocean startet i Florida i 2017 og har på få år fått mange følgere på sosiale medier, blant annet på Instagram. Organisasjonen jobber aktivt med å skape oppmerksomhet rundt klima og spesielt all forsøplingen som skjer i havet. Store mengder plastikk og annet søppel skyldes i land rundt i verden og mye av det forblir ute på havet ofte på havbunnen. 4Ocean er blant organisasjonene som aktivt jobber med å rydde opp denne plastikken. Som en for-profit organisasjon krever dette at de tjener penger, men ikke gjennom donasjoner, de selger armbånd, klær og andre produkter som er laget av resirkulert plast som de selv har ryddet opp.

Instagram profilen deres har 2 millioner følgere og blir oppdatert svært ofte med nyheter og bilder relevant til 4Ocean, klima og bærekraft. “One pound at a time” som de selv har skrevet på profilen stammer i hovedsak fra armbåndet de selger på sin nettbutikk. Disse armbåndene koster $20, noe som tilsvarer “cleaning one pound” som gir kjøperen en følelse av et større og mer direkte bidrag. I tillegg til å legge ut nytt innhold aktivt, svarer også 4Ocean på spørsmål og kommentarer fra brukere på profilen, dette gir en bedre kunderelasjon og organisasjonen føles mer “menneskelig”.

Profilen tilbyr også flere “stories” med bidrag fra flere steder i verden. Bali, Haiti og Florida har alle hver sin story med bilder og videoer fra de respektive stedene. “Spotted” er en morsom måte for følgere til å sende inn bilder og videoer av båter og arbeidere fra 4ocean de har sett i hverdagen. De legger også ut informasjon og tips til hvordan leve en mer bærekraftig hverdag og reklame på produktene sine samt rabatter og tilbud.

Inspirasjon er en viktig del av 4ocean sin deltagelse i sosiale medier. Alle kan være med på å redde miljøet. Innholdet til 4ocean baserer seg i stor grad om å endre holdningen til lesere og adferden ved å støtte organisasjonen gjennom kjøp av armbånd eller andre bidrag. Ved å vise følgerne sine hvordan det faktisk ser ut rundt i verden får man et større innsyn i hvor ille det har blitt på mange steder, selv om det kanskje ikke er så ille der du bor.