kristian_ostlie mars 6, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Det er ingen walk in the park å få en god profil på LinkedIn. Den må holdes oppdatert og være i toppklassen for at du kan utnytte det fulle potensialet av LinkedIn, men i følge Ipsos er det 1 230 000 norske brukere på LinkedIn sammenlignet med 3 530 000 norske brukere på Facebook (1). Dette viser at nordmenn ikke utnytter LinkedIns fulle potensiale. Her følger fem steg som forhåpentligvis hjelper deg på god vei til å utnytte potensialet til LinkedIn;

  1. Profilbilde og bakgrunnsbilde. Viktigheten av å ha et bilde og bakgrunnsbilde som forteller hvem du er kan ikke understrekes nok.
  2. Knytt kontakt med relevante mennesker. Utvid det profesjonelle nettverket ditt slik at du har en potensial gevinst av alle i nettverket ditt. Nettverket ditt må også ha en gevinst av deg.
  3. Fyll ut tidligere erfaring og hva du lærte av stillingen(e). Det viser potensielle arbeidsgivere at du har lært noe av valgene du har tatt tidligere.
  4. Skaff sertifiseringer som viser hva du kan. Det gjør at potensielle arbeidsgivere vet hva du kan før du er på intervju.
  5. Få anbefalinger fra kollegaer, medstudenter eller tilsvarende. Det gir et inntrykk til på hva du er god for, noe arbeidsgivere setter pris på.

Dette er ikke noe quick fix for at folk skal legge merke til deg på LinkedIn, men det ved å følge disse tipsene får du en god start på profilen din. Mulighetene på LinkedIn er mange og det handler om å utnytte de. Ha en gjennomtenkt plan for profilen din og hvordan nettverk du ønsker å ha der.

Tipsene er heller ikke alle som finnes der ute, men er de jeg selv har brukt for å bygge min profil som du finner her. Har du noen andre tips, tanker eller idéer? Legg igjen en kommentar!

Husk å lik og del hvis du synes andre har bruk for tipsene!

Kilde:

(1) https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q417

The post 5 tips for LinkedIn appeared first on Kristian Østlie.