kristian_ostlie januar 10, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Tirsdag annonserte Kodak at de blir med på kryptovaluta bølgen. De kaller den “KodakCoin”. Kodak starter også opp en kopibeskyttelseplattform som de kaller “KodakOne”. Begge to lanseres i samarbeid med copyrightselskapet WENN Digital. Når jeg leste om “KodakCoin” og “KodakOne” satt jeg igjen med ett spørsmål. Hvorfor har Kodak, som måtte søke om konkursbeskyttelse, nå bestemt seg for å lansere dette?

Etter litt refleksjon kom jeg frem til at dette kan være Kodak som ønsker å gjenvinne sin gamle markedsposisjon. En markedsposisjon de kastet bort fordi de ikke fulgte med i timen. Ved å nå bli med på blockchain og kryptovaluta moten håper nok Kodak at de gjenvinner sine gamle kunder og skape nye Kodak moment. Spørsmålet er om “KodakOne” og “KodakCoin” kommer til å lykkes eller om det ender likt denne gangen. “KodakCoin” kommer nok til å overfylles med spekulanter på lik linje som Bitcoin, men den fundamentale forskjellen er at “KodakCoin” har et definert bruksområde. Det skal brukes som betalingsmiddel i “KodakOne”. 

“KodakOne” skal være en plattform hvor fotografer kan laste opp bildene sine som et bevis på eierskap. Dette gjelder både nye og gamle bilder. Det som gjør at “KodakCoin” kan bli vellykket er at det kan brukes som betaling for rettigheter i “KodakOne”. Genialt ikke sant? Foreløpig vet vi ikke så mye mer om den nye storsatsningen til Kodak, annet enn at den lanseres 31. Januar. 

Nyheten fra Kodak er fortsatt ny og kunnskapen om “KodakOne” og “KodakCoin” liten. Det blir spennende å følge det som kan bli Kodak sin vei tilbake til toppen. 

 

For en god forklaring på hva blockchain anbefaler jeg innlegget til min medstudent Kristian Bror