Emre Gucyeter January 9, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I går var første ordinære forelesning med Arne Krokan er unnagjort. Temaet for gårsdagens forelesning var «digitale utfordringer og den digitale transformasjonen». Det ble mye prat om kunstig intelligens,og hvordan dette vil påvirke fremtiden.Det var en fin start på emnet og jeg ble interessert med en gang. Mot slutten av forelesningen var det et spesifikt lysbilde jeg ble interessert i. Det var en artikkel som handlet om hvordan kunstig intelligens vil påvirke våre liv i 2018 og i fremtiden. Grunnen til at jeg ble interessert i dette, var fordi jeg hadde lest dette mens jeg satt på morgentoget innover mot Oslo. Arne hadde tweetet dette, men jeg regnet ikke med at den ville dukke opp i forelesningen. Derfor vil denne posten være en kommentar til artikkelen.

Artikkelen starter med et  intervju av presidenten for Microsoft Asia Ralph Haupter. Han mener at 2018 vil bli det året hvor kunstig intelligens blir «mainstream», og at det vil påvirke mennesker på en positiv måte.

Her er fem av åtte punkter som vil påvirke våre liv i fremtiden og kanskje i 2018.

  1. Alle vil få en virtuell assistent og de vil bli veldig smarte

Den virtuell assistenten vil etter hvert  kunne klare å analysere deg som en person. Ved å gjøre dette kan assistenten for eksempel finne ut av dine vaner, hva du liker å spise til middag og hva du trenger for å kunne lage middag. Den virtuelle assistenten vil da kunne bestille alt det du trenger, for eksempel fra Kolonial.no.  Matvarene vil da ligge foran døren din når du kommer hjem fra jobb. Dette er veldig fascinerende, man vil da kunne slippe tanken på hva man skal lage til middag.

2. Stemme-basert elektronikk vil begynne å jobbe sammen

Stemme-basert elektronikk har begynt å komme på markedet. Vi har blant annet Amazons Alexa og Google assistant som de kjente. I følge Bob O´Donnel president hos TECHanalysis Research, har flere husstander fått stemmebaserte «gadgets» (dette gjelder hovedsakelig husstander i USA). Disse «gadgetsene» vil etter hvert kunne begynne med samarbeid siden de er så intelligente og kunne skape problemer for oss i 2018 forteller han videre. Ut i fra dette kan man tolke det slik at stemme-basert elektronikk vil bli bedre med årene som kommer. Det vil nok også være lurt at ikke alle begynner med produsering av gjenstander som kan snakke.

3. Ansiktsgjenkjenning vil bli det nye kredittkortet.

Georges Nahon,CEO hos Orange Silicon Valley sier som følge «Thanks to AI, the face will be the new credit card, the new driver’s license and the new barcode». Vi kan allerede se nå at både Apple og Samsung har ansiktsgjenkjenning på utvalgte telefoner, og hvorfor? De mener det er fremtiden. Som en eier av en iPhone X må jeg si at det føles tryggere med ansiktsgjenkjenning, og at jeg er positiv til at man vil kunne bruke ansiktet som for eksempel førerkort. Jeg har allerede opplevd at jeg kan kjøpe togbilletter og Vippse til venner ved hjelp ansiktet, og jeg håper det blir mer av dette.

4. Sjefen din kommer til å snakke om kunstig intelligens

Som en HR-student er dette et punkt som engasjerer meg. Det er viktig at man klarer å forstå at digitalisering og kunstig intelligens er fremtiden. Derfor er det lurt at man starter tidlig, slik at hele organisasjonen er klar over situasjonen. Endringer vil skje i fremtiden og det er viktig at man er forberedt.

5.  Kunstig intelligens vil kunne genere medier spesifikt for deg.

Det er forventet at kunstig intelligens vil kunne genere musikk som du liker. Vi har allerede Spotify som spiller av sanger du mest sannsynlig vil like,  men ved hjelp av  kunstig intelligens vil de kunne lage ny musikk kun for deg. Ved hjelp av analyser og research vil de vite eksakt hva du er ute etter.

Hvis du vil lese om de andre punktene: https://www.cnbc.com/2018/01/05/how-artificial-intelligence-will-affect-your-life-and-work-in-2018.html

Hva med mobiltelefoni? 

Det blir ikke nevnt så mye om mobiltelefoni og kunstig intelligens i artikkelen, men her er verdens første mobiltelefon med en prosessor som har kunstig intelligens, noe sier meg at flere selskaper vil fokusere på dette i fremtiden.

 

Håper innlegget falt i smak og legg gjerne igjen en kommentar!