David Neegaard Ljung January 26, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Airbnb er en nettbasert markedsplass hvor brukere kan tilby, søke etter, bestille og benytte overnattingssteder over hele verden. Det ble lansert i 2008 av Brian Chesky, Joe Gebbia og Nathan Blecharczyk Konseptet er enkelt platformtjenesten Airbnb tilbyr folk å disponere eiendommene sine til overnatting. Dette er da en plattform mellom vert og gjest og plattformen er ansvarlig for betalingsoppgjøret mellom disse parter. Man kan bruke denne plattformen i hele verden. Du kan søke etter steder å bo eller tilby andre steder å bo.

Bilderesultat for airbnb

Hvordan fungerer Airbnb?

For å benytte seg av Airbnb så må du lage deg en konto, dette er gratis. Du kan enten benytte deg av vanlig nettside eller laste ned appen på mobiltelefon eller nettbrett. Man kan justere søk etter pris og dermed finne noe innenfor din prisklasse.

Utleier:

Den som leier ut eiendommen sin via Airbnb.

Plattform:

Kobler utleier og kjøper sammen.

Kunde:

Benytter seg av eiendommen.

Transaksjonskostnader:

Eksempler på transaksjonskostnader er søkekost, informasjonskost, forhandlingskost, vurderingskost, evalueringskost og tvangskost.

Søkekost:

Alternativer man har. Man kan søke etter følgende kriterier: pris, lokasjon, leilighetstype osv. Dette er en effektiv måte å finne noe som passer den enkelte.

Informasjonskost:

At man kan tilby god informasjon om produktet man tilby i dette tilfelle utleiesteder. Et eksempel kan være ha å tilbakemeldinger fra folk som har benyttet seg av tjenestene. Dette skaper en tillit da man kan lese om tidligere opplevelser enten de er positive eller negative.

Forhandlingskost:

Hva koster det?

Vurderingskost:

Airbnb gjør det enkelt for kundene å kartlegge de mest relevante alternativene. Man får da en klar oversikt over hva man burde gå får.

Evalueringskost:
Når man er ferdig med oppholdet får du en melding på nettsted eller app om å evaluere opplevelsen. Både utleier og kunde får muligheten til dette.

Tvangskost:

Dersom man ikke er fornøyd har Airbnb flere retningslinjer for å unngå dette. Får man mange negative tilbakemeldinger vil man som utleier få en dårligere score noe som igjen vil føre til mindre salg. Det samme gjelder for kunde.

Airbnb har bare vokst og vokst siden det ble etablert i 2008. Jeg synes dette er et veldig godt alternativ til hotell ikke bare pga pris men også pga at Airbnb tilby muligheter hotell ikke kan tilby. Det er også flere steder i verden der det ikke finnes hotell og da er det fint å ha Airbnb