marius.schafferer januar 6, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Det har skjedd mye de siste årene og flere tror vi kan forvente enda mere i årene fremover. I dette innlegget skal vi se på tek-gigantenes satsing på levering via drone.


Amazon jobber med å utvikle droner som kan levere pakker bestillt på nett. Pakkene skal leveres til ditt hjem innen 30min. Dette har de holdt på med en stund og videoene de legger ut ser lovene ut. Se for eksempel denne reklamen fra Amazon som forteller at det ikke er lenge før dette kan være en realitet:

Reklame for Amazon Prime Air

Amazon er ikke de eneste som er i gang med dronelevering. Google er også godt i gang og tester på samme måte som Amazon. I en video lagt ut av Wall Street Journal ser vi hvordan dronene frakter varm kaffe til kunder på kort tid. Det ser ut til å fungere veldig godt, men det er også en nedside ved denne teknologien. I Australia, hvor Google har gjennomført testingen, får de motstand fra lokalbefolkningen. Det kommer frem at flere klager på støy fra dronene, men Google er allerede på saken og utvikler nye propeller som skal lage mindre lyd. Video:

Testing av Google sin drone.

Tidspunktet dette vil være en realitet i USA er ikke godt å si, men det ser ut til å være nærmere en mange kanskje vil tro. Teknologien ser ut til å være rett rundt hjørnet og politikken ser ut til å være mere åpen for dette en tidligere. Den nye lederen av drone avdelingen til FAA, det amerikanske luftforsvarstilsynet Jay Merkle, har kommet med lovende uttalelser for firmaer som satser stort på droner. Han sier at bruken av droner på denne måten er:

“a lot closer than many of the skeptics think. They’re getting ready for full-blown operations. We’re processing their applications. I would like to move as quickly as I can.”

På tross av dette er det ikke gitt noen spesifikk dato.

For oss i Norge ser det ut til at vi må vente litt lengre en amerikanerene. Selv om Koloial.no hinter til en fremtid med dronelevering, er de også tydelige på at dette er et stykke unna.


Kilder

https://dronedj.com/2018/03/14/amazons-prime-air-drone-delivery/

http://www.thedrive.com/tech/19239/drone-deliveries-really-are-coming-soon-officials-say

https://www.tek.no/artikler/denne-norske-dronen-leverer-matvarene-pa-doren/367366

https://www.amazon.com/Amazon-Prime-Air/b?ie=UTF8&node=8037720011