dig2100admin april 27, 2017

Foredrag hold av: Anders Skoe, adm.dir Finn.no

Finn.no vant nylig, for tredje år på rad omdømmeprisen! Gratulerer så mye. Som Anders selv sa så er omdømme så mye mer enn bare kundeservice, utforming av plattform, salgsmøter, reklame og merkevarebygging. Et omdømme  er summen av alt man gjør som et selskap.

En sterk posisjon i det norske markedet

Finn.no troner med 96% merkevarekjentskap og hver nordmann bruker i snitt (per 2016) 27 timer på Finn.no.
Finn.no er godt etablert i markedet, men dette betyr ikke at veksten har stanset. I 2016 fortsatte veksten kraftig i alle de store markedene Finn.no er en del av.

Shopping med Finn.no

En viktig del av Finn.no sin strategi er å lansere nye konsepter. Eksempler på konsepter Finn.no har lansert er Mittanbud, Lendo, Penger.no og småjobber. November 2016 lanserte de SHOPPING! De var i stand til å bruke en god del av det eksiterende bestandelene de hadde til å få dette ut på markedet.

Med den posisjonen Finn.no har i det norske markedet har de ett solid utgangspunkt for å lykkes med shopping. Faktorer som bidrar til dette utgangspunktet er blant annet: En trygg merkevare, one-click-payment, big data og kunder i kjøpsmodus.

Kjøp sofa fra sofaen

Det mest søkte ordet på Finn i 2016 var Sofa. Finn er veldig trygge på at det ligger et potensial her, ved å treffe med en tjeneste og finne et behov.

Vi tror sukessoppskiften for å lykkes er en smidig tilnærming – det å lansere en tjeneste og lære av kundene. Hente innsikt og forbedrer stadig den innsikten de får i markedet. De får da et kjappere tempo i lansering med denne metoden. Dette er hva vår foreleser Karl Philip Lund ville beskrevet som «Velg en retning og implementer som et helvete!».

Det er trafikk i vekst og det er et stort antall partnere som ønsker å bli med på plattformen, både store og mindre. Det er en etterspørsel og et potensial i marked for FINN Shopping. De ønsker å være veldig trygge på å kunne levere en tjeneste som er enkel for brukerne å bruke, Det skal være en enkel og trygg tjeneste som levere best på pris.