Sem Fishea januar 14, 2022

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I dagens blogg innlegg skal vi snakke om artificial intelligence (kunstig intelligens), og hvordan den fungerer, og hva det egentlig er.

Hva er kunstig intelligens?

kunstig intelligens er et datasystem som handler om å løse vanskelige problemer i ulike situasjoner og miljøer, den skal også lære av sine egne erfaringer. ved hjelp av kunstig intelligens så får vi mennesker en lettere hverdag, når vi lurer på ting så søker vi bare om det. med hjelp av kunstig intelligens så løser de disse problemene for oss mye enklere. Kunstig intelligens er såpass bredt at det er overalt nesten.

Hvorfor er Kunstig intelligens så bra?

Skal forklare litt om hvorfor kunstig intelligens er så bra, og blant annet hva slags maskiner vi mennesker bruker i dag som også har kunstig intelligens.

Det som er så bra med kunstig intelligens er at den har evnen til å ta store mengder data, og den retter om i feil som bare er menneskelig, og den jobber 24/7, den tar ingen pauser. med dette så kan mennesker fokusere på andre viktige oppgaver, siden man vet at det er et system som holder på med en oppgave vi mennesker hadde brukt lenger tid på, så gjør vi mennesker andre oppgaver dette systemet ikke kanskje kan få til.

Det er masse forskjellige ting vi mennesker kan droppe å gjøre siden vi har lagd maskiner som kan gjøre det for oss. Et par eksempler på det er støvsuger og gressklipper. Nå finnes det maskiner som kan klippe gresset for deg, og det finnes maskiner som kan støvsuge hele hjemmet ditt for deg. Disse maskinene jobber for deg, og ved hjelp av kunstig intelligens så er de mer grundig og nøyaktig på hva den driver med. Det fine med dette er at vi mennesker kan slappe mer av og ha troa på at disse maskinene gjør arbeidet ordentlig.

ROBOT GRESSKLIPPER
ROBOT STØVSUGER

Maskinlæring

skal fortelle forskjellen mellom maskinlæring og kunstig intelligens.

Maskinlæring og kunstig intelligens er to ting som blir blandet ofte eller satt i samme setning. kunstig intelligens er et system hvor vi bruker statistiske metoder for at datamaskinen skal finne mønstre i større datamengder. maskinlæring så handler det om at vi mennesker lærer disse maskinene. Det er ikke programmert et system i maskinlæring, maskinene blir «trent» opp på en måte.

Spørsmål: Hva tenker dere om kunstig intelligens? er det skummelt eller litt digg at det finnes maskiner som kan gjøre jobben for deg…?

https://snl.no/maskinlæring

https://www.krokan.com/arne/2020/02/25/trenger-vi-a-fylle-ut-reiseregninger/

legg gjerne igjen en kommentar.