nivesmedenhodzic January 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Relatert bilde
Foto : Jakub Jirsak/Bigstock

Bloggoppgaven vi fikk til neste forelesning gikk ut på å skrive om kunstig intelligens og om det kan endre måten vi handler på i fremtiden? Jeg skal gå utifra en artikkel jeg fant på nettsiden til Deloitte og først og fremst forklare kort hva kunstig intelligens er og deretter drøfte om det er noe vi mennesker bør frykte i fremtiden.

Hos Deloitte beskriver de kunstig intelligens som «en teori og utvikling av datasystemer som er i stand til å gjennomføre oppgaver som vanligvis krever menneskelig intelligens

Spørsmålet er hvordan utviklingen vil påvirke hverdagen til mennesker i fremtiden. En artikkel skrevet i E24 forteller om at IT-giganten Tietoevry ønsker klare retningslinjer fra myndighetene til utviklingen av kunstig intelligens. Dette syntes jeg absolutt er en god ide. Teknologien generelt utvikler seg lynraskt og for at den ikke skal havne i feil hender og ute av kontroll er det viktig med retningslinjer av myndigheter.

En kan frykte kunstig intelligens på flere forskjellige måter. Kanskje er arbeidsplassen truet av kunstig intelligens, eller kanskje man frykter alle den informasjonen kunstig intelligens holder på.

Uansett, en ting jeg er sikker på er at kunstig intelligens vil øke produktiviteten i hverdagen. Den formen for utvikling har vi allerede sett gjennom helsevesenet og industrien. Kunstig intelligens effektiviserer.