Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen
Analyse av Unicef
Unicef er aktive på de fleste sosiale medier, Instagram, Meta, TikTok, YouTube og Twitter. De bruker de sosiale plattformene til å dele informasjon om bedriften og framstår ryddig pålitelig. De er svært aktive og bruker plattformene som skal slags læringsportal, hvor deres følgere blir kjent med hva de gjør, hva de står for og hvorfor.
I Googles søkemotor dukker Unicef opp høy i organisk søk. Dette betyr at Google rangeres deres nettside som svært relevant. De bruker de riktige søkeordene som gjør at de oppnår trafikk. Riktige søkeord gjør at Unicef kan være synlige og enkle å finne på nett. Jeg ser ikke at de har noen betalte annonser, via betalt søk. Dette kan være en ide hvis de vil konkurrere på de viktigste søkeordene innenfor det de driver med. For å kunne gjøre gode SEO-søk er det fire steg man før gjennomføre. Første steg handler om å opprette en velfungerende nettside med riktig og relevant informsjon. Steg to handler om å implementere gode nekkelord i den informasjon som befinner seg på nettsiden. Her er det lurt å ha gjennomført en søkeordsanalyse på forhånd. Nest siste steg handler om on page optimalisering og siste steg, off page optimalisering.
I og med at Unicef er en interesseorganisasjon vil jeg anbefale å bruke Google Ads litt anderledes enn vanlige bedrifter. Deres kommunikasjon bør være i form av merkevarebyggende. Fremme sin bedrift uten av å direkte presse på salg. Det de trenger er flere klikk, visninger og trafikk på nettsiden, hvor de kan få spre informasjon om hva de gjør. En sterk og troverdig merkevare vil være med på å drive salg langsiktig.