Vicy mars 10, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Nå har omsider det nye Nordic Choise hotellet Clarion Hotel The Hub åpnet. Hotellet ligger i Oslo sentrum i nærheten av “alt”. Det ligger rett ved Jernbanetorget så uansett hvor du kommer fra eller skal så er det enkelt å reise rundt enten du vil gå eller reise kollektivt.

I hjertet av Oslo

Midt nede i sentrumen i Oslo finner du The Hub. Rett utenfor hotelldøren finner du alt av kollektivtransport som buss, trikk, t-bane, tog og flytog. Om du går en liten spasertur fra hotellet kommer du blant annet til Operaen, Oslo Sentralstasjon, Karl Johans Gate, kjøpesentre som Oslo City, Glasmagasinet og Byporten, Youngstorget og Grünerløkka. Alt du kan tenke deg av Oslo ligger rett i nærheten.

Endelig åpnet

Clarion Hotel The Hub har nå åpnet og det er et svært moderne og gjennomført hotell. Det er behagelige og moderne omgivelser hvor du kan komme å sitte for å slappe av eller jobbe om du ønsker det. Hotellet har 13 etasjer med 810 hotellrom, 2 barer, 1 restaurant, en egen GrowHub og bibliotek. Samt basseng, treningsrom og relaxavdeling som for øyeblikket er under ombygging.

Hotellet er svært godt egnet til opphold i Oslo sentrum og for møter. Det er mulig å booke både små og store møterom her, det er mulig å ha alt fra små møter til store kongresser. Det er 6 store møterom, 18 mindre møterom og den store kongressalen på 900 kvadratmeter.

Hotellet har et helt nytt restaurantkonsept hvor de ikke har fokus på bare kortreist men også ureist mat. På hotellet har de en egen GrowHub hvor de selv dyrker mat, noe som er bra for alle, både mennesker og miljøet. Stordalen vil også bruke hotellets posisjon til å bli en god nabo for folk og miljø.

Frokostforedrag med Petter Stordalen

På torsdag 7/3 var det flere arrangementer angående åpningen av Clarion Hotel The Hub. Hotellet åpnet 1. Mars og på torsdag 7. Mars var det frokostforedrag med Petter Stordalen. Det var så mange påmeldte at de måtte dele folk inn i to grupper for å få plass til alle.

På dette foredraget fortalte Stordalen om sin reise fra han startet å jobbe til han kom dit han er i dag. Det hele startet med favoritt temaet hans: jordbær.

Da Petter var svært ung solgte han jordbær på torget i Porsgrunn, og han elsket det. Han er altså “uoffisielt” Norges beste jordbærselger. Familien hadde en liten butikk som hadde kommet til 4. generasjon og som han skulle ta over når han ble gammel nok. Men slik gikk det ikke. Han ville gjøre noe mer, ville følge sin egen vei.

Når Petter var 24 år fant han en annonse for stilling som sjef for City Syd i Trondheim. Han syntes han var perfekt for jobben å søkte på den. Men han ble ikke innkalt til noe intervju så han mente jo da at det hadde skjedd en feil.

Dette var attesten han hadde lagt med søknaden han hadde sendt å han mante selvfølgelig at dette var nok til å få jobben. Men da han ikke hørte noe endte det med at han tok kontakt med kontoret for å finne ut av hva som hadde skjedd for han var jo perfekt for denne jobben. Han sa at han kunne dekke utgiftene for å dra til Trondheim selv så da fikk han dra på intervju likevel.

Når han kom til Trondheim fant han ut at han skulle ta seg tid til å vil kjent med byen når han likevel hadde litt god tid før intervjuet, da dette var nødvendig om han skulle bli butikksjef der. Så han gikk rundt i byen for å orientere seg litt og ble stående utenfor en skobutikk i Fjordgata å endte med å snakke med en gammel mann. De ble stående å snakke i omtrent 25 minutter, så spør den gamle mannen etterhvert om hva Petter gjør der å han svarer at han skal bli ny sjef på City Syd.

Når han da omsider kommer til intervjuet så blir han kalt inn til der hvor intervjuet sjal holdes og der sitter det 12 menn, 11 alvorlige ansikter og én som smiler. Den gamle mannen han snakket med tidligere var en av de 12. Det ender med at han får jobben. Han elsket jobben sin. Men etterhvert blir han rastløs. Når Steen og Strøm går konkurs i 1992 ender det med at Petter blir en av eierne, å han vil gjøre det om til et kjøpesenter. Når det ble holdt et allmennmøte kommer det et spørsmål: “Når åpner du?” Å Petter er rask med å komme med et svar: “Onsdag klokka 3”, noe som da fører til at det de i utgangspunktet hadde 9mnd på å gjøre skulle gjøres på 48timer. Men det gikk. De hadde som mål at de skulle få kø helt ut til Karl Johan å det klarte de.

Men så fikk han plutselig sparken i 1996. Det var brutalt, men han skulle få hevn.

Nordic Choice

Petter bestemte seg for at han skulle begynne i en ny bransje med det samme konseptet han hadde skapt i Steen og Strøm. Han skulle lage det beste hotellselskapet Skandinavia hadde sett. Her kommer jordbærfilosofien hans inn; du må satse på- og selge det du har.

Det ble skrevet over alt om hvordan dette skulle gå da Petter begynte. Ingen trodde på at dette skulle gå, men Petter var sikker. Dette skulle gå. Han skulle samle de beste i hotellbransjen for å få startet dette og han ville være annerledes. Hotell handler om mer enn bare penger å investeringer for Petter. Det handler om å ha det gøy, mennesker, følelser, gjester og samhold. Det handler om at han elsker det.

 

Kultur er svært viktig i Nordic Choice kjeden. Om du jobber i et selskap med dårlig kultur påvirker dette deg på mange måter, å det er ikke bra for deg. Så i Nordic Choice kjeden er det utrolig viktig å ha god kultur å skape et godt samhold. Om du sliter med å komme deg inn i arbeid så gå til Choice. Om du ikke har den utdannelsen eller erfaringen som trengs så har ikke det noe å så, de får hjelp og opplæring om det trengs. Noe som er viktig i Choice kjeden er at alle skal i arbeid. Dette er bra for den enkelte, bra for samfunnet og bra for arbeidsplassen. Det er derfor en bra plass å gå om du ikke er i arbeid men har lyst.

 

Boikott av Choice

Da det var mange som truet med å boikotte Choice da de inngikk et samarbeid med Pride i Sverige. Dette var noe som ikke falt helt i god jord hos Stordalen. Rasistiske holdninger har de helt nulltoleranse for og aksepterer det ikke så det som da ble gjort var at de bestemte seg for å ha en ende større Pride feiring. Se innslag om dette fra “Senkveld med Helene og Stian” her. Det som aldri kommer til å bli akseptert dersom folk tuller med verdiene deres!

Et sted for alle

Noe som Petter hadde stort fokus på å formidle ut til alle var det at The Hub er et sted for alle. Enten du bor på hotellet eller ikke er du velkommen. Om du har møter, jobb, eller bare har lyst til å ut for å kose deg er Clarion Hotel The Hub stedet for deg. Kom inn å sett deg å ta en drink i baren, spis i restauranten eller sitt å surfe på Norges raskeste WiFi.

Gratiskonsert på Jernbanetorget

På ettermiddagen 7/3 ble det holdt en gratiskonsert på Jernbanetorget i sammenheng med åpningen av The Hub og foredraget som var tidligere. Det var artister som Arif, Amanda Delara, Ina Wroldsen og Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fujentes og Askil Holm som ble samlet på scenen for første gang på 10 år.

Midt i konserten ble det en liten “pause” hvor Petter Stordalen hadde et stunt hvor han kjørte i en zip-line fra toppen av hotellet ned til Jernbanetorget. Dette er jo ikke noe som er helt uventet da Stordalen har en tendens til å gjøre det uventede med syke og underholdende stunt. Kvelden ble avsluttet med et spektakulært fyrverkerishow fra toppen av hotellet.