emewad mars 21, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

En fantastisk gøy og tidskrevende oppgave er nå ferdig!
Så hva har vi drevet med de siste 14 dagene egentlig? Jo vi har lært oss Shopify- med alt fra å kjøpe domene til å redigere, legge inn betalings linker og cookies.
Vi har lært hvor vanskelig det er å få følgere til å følge oss når vi promoterer nettsiden vår på sosiale medier.
Vi har fått sertifikat i facebook blueprint for å få penger til å promotere oss i en bredere målgruppe.
Vi har laget vår lanseringsstrategi i et presentasjons vennlig format i powerpoint, og lært redigeringsprogrammet Videoskribe.
Vi har og vart på skolen vi samarbeider med et par ganger for å ta bilder, hente produkter og lage intervjuer.

Vi kan stolte si at nettsiden vår Golden Candles er publisert!!!

Bilde: privat

For å oppsummere hele prosessen med å lage en nettbutikk er det kun et ord som passer- Spennende!!  Det var flere momenter vi gikk igjennom som jeg aldri vart innom før, og lærte masse av.
Det morsomste verktøyet vi har brukt er mailchimp som jeg har skrevet om før. Fantastisk mailprogram som er kjempe gøy å analysere for å få ut informasjon om vårt segment. Det har vi brukt for å følge med på kundene våre.


Resultatene etter vårt første nyhetsbrev var sendt ut var ganske skuffende. 11 av 22 personer åpnede det første nyhetsbrevet vårt, men kun 2 klikket videre.

Så å tenke innovativt være kreativ og finne arenaen for målgruppen har vi skjønt blir 3 viktige elementer for å fange kunden- og ikke minst få kunden til å bli!

Vi har prøvd å promotere oss en del på sosiale medier- men kunde ha promotert oss bedre. Instagram og Facebook er dem kanaler vi har brukt for å få potensielle kunder og følgere. Samme problem som i mailchimp dykket opp for oss i sosiale medier- vi ser at veldig mange er innom siden vår- kun noen få velger å følge oss.

Så få som 3 av 75 valgte å følge oss på instagram etter at vi begge promotert om ny nettbutikk og nytt konto.

Hvis vi hadde fortsatt med nettsiden ville promotering
på sosiale medier vart vårt største fokus. Konkurranser på Instagram eller
kampanjer på nettsiden, PR kupp, flere selgende bilder og mere informasjon om produsentene-
altså ungdommen.

Eleven Ole sitter å teller tennbrikketter -også et produkt skolen selger. Bilde: privat

Våre besøk på skolen har vart interessante og lærerike. Både skolen og vi har syntes det vart gøy og spennende, og vi sammen hjulpet hverandre hvis vi trengt noe hjelp eller dem hatt lust til og komme med innspill. Skolen skal ta over nettsiden så snart vi er ferdig for å fortsette drive den på egen hånd- noe som har fått oss til å prøve lage den så profesjonelt som mulig.

Klasselærer Nina beregner fergen som skal være med å ferge stearinen til lysene som skal lages. Bilde: privat.

Siden vi var så heldige at ha prosjektet så nært påske- var påske tilbud hovedfokus av et av våre nyhetsbrev. I vår lanserings plan var et av punktene akkurat det. Vi rakk aldri lage noen konkurranse men sendte ut nyhetsbrev og tilbud. I nyhetsbrevet promoterte vi med at de første 15 kundene fikk 15% rabatt på første kjøpet sitt- og i løpet av 6 timer hadde vi faktisk fått igjennom 4 salg.

Påske tilbudet gikk og ut bare noen dager etter nyhetsbrevet. Vi prøvde en ny strategi her for å se om det var noen flere som klikket på linken vår når vi la med påskerabatt på 15%. Vi gikk da opp et klikk og hadde 3 klikk isteden for 2.
Konklussion: Vi må promotere mer.

OKR- Objektive Kee results har vart noe vi har jobbet etter. Et av våre OKR mål var å få igjennom 10 salg før innlevering av oppgaven- Vi hadde 4 salg i løpet av dag 1 så stoppet det opp – men etter en ny promoterings runda fikk vi igjennom de siste salgene. Mål 3 10/10 salg i OKR oppfylt!!!

Her er Sara og meg på skolen for å hente inspirerende produkter til et av våre tilbud på mail. Bilde privat.

Så til slutt- hadde jeg gjort det igjen? Ja absolutt!!!

Noen tips til deg som skal starte opp nettbutikk:

*Få opp lanserings siden så snart du bare kan– Jo flere e-post adresser du har til den faktiske nettsiden er ferdig- jo enklere er det å få inn kunder. Va proaktiv!!!!
*Sett av tid til å ta profesjonelle eller fine bilder. Bilder selger seg selv.
*Skriv ned alle idéer du har for nettsiden med en gang– og lagre arket. En idé som ikke passer idag- kanskje passer imorgen.