Stine Larsen Strom februar 13, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Dette halvåret har jeg som en del av kurset digital markedsføring hatt emnet digital økonomi og forretningsmodeller med foreleser Arne Krokan. Og når er denne delen av emnet over. Det har vært noen spennende måneder hvor jeg har lært mye om ting jeg ikke visste så mye om fra før, og jeg sitter igjen med mange tanker og erfaringer knyttet til forelesningene vi har hatt.

Mine første tanker da jeg hørte at det første emnet vi skulle igjennom var digital økonomi og forretningsmodeller var «ånei». Økonomi og matte er ikke noe for meg, og etter jeg akkurat hadde kommet meg gjennom et halvår med bedriftsøkonomi, gledet jeg meg ikke akkurat. Jeg trodde de første månedene skulle bli vanskelig.

Da vi første forelesning fikk beskjed om at vi skulle opprette en blogg hvor vi ukentlig skulle oppdatere med innlegg ble jeg enda mer skeptisk. Jeg ville jo ikke eksponere meg på nettet på den måten, og jeg ville ihvertfall ikke delen bloggen med andre. Jeg syns det virket «flaut».

Photo by Nick Morrison on Unsplash

Men da vi kom i gang med forelesninger og jeg fikk en anelse om hva faget handlet om ble jeg positivt overrasket. Det var jo ikke matte i det hele tatt. Vi har hatt mange spennende temaer i forelesning og jeg har lært masse nytt. Og det med blogg viste seg at ikke var så skummelt allikevel. Vi har blant annet lært hvordan man oppretter sitt eget domene, mer om hvordan man kan skrive en god faglig blogg og verdien av å dele innleggene i sosiale medier.

Kunstig intelligens er at av temaene vi har gått gjennom i forelesning, som jeg fant mest interessant. Dette er et tema jeg kunne lite om fra før og som jeg syns var veldig spennende. Vi har også lært mer om digitalisering, algoritmer, filterbobler, ekkokammer, hvordan Google og andre digitale plattformer opererer og forretningsmodeller.

Photo by Alex Knight on Unsplash

Jeg er veldig glad for at jeg valget digital markedsføring som valgfag og mener at dette kan hjelpe meg på jobbmarkedet. Emnet har vært med på å forberede meg på forandringer som kommer til å skje, åpnet øynene mine og vekket en interesse for temaer jeg ikke kunne så mye om fra før. Det har også skremt meg litt med tanke på hvor lite befolkningen vet om digitaliseringen som er i ferd med å skje. Emnet har bidratt til å øke kunnskapen min og bevisstheten rundt nettvett.

At jeg har hatt dette emnet vil ha en betydning på samfunnet i den grad at vi trenger flere mennesker som kan noe om dette emnet. Emnet har også bidratt til at jeg stiller sterkt på jobbmarkedet og kan jobbe med temaer og problemstillinger som kommer i fremtiden.

-Stine Larsen Strøm