Kristian Bror mars 14, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

TABBE
Da jeg i slutten av forrige uke satte opp Shopify på mine nettsider anbefalte de å sette opp DNS-innstillingene mine til å peke til deres side, slik at jeg kunne ha adressen shop.kristianbror.no som lenke til min nettbutikk. Dette funket kjempeflott, helt til jeg i dag skulle skrive et innlegg om mine opplevelser med å sette opp Shopify.
I min uforsiktighet satte jeg ikke opp shop.kristianbror.no til å peke mot Shopify, men heller sub-domenet WWW, altså alle lenkene på hele nettstedet mitt. Dette gjorde at bloggen min nå ser ut som bildet under. Jeg satt lenge for å forsøke å rette dette opp, siden alt innholdet på nettsiden min fortsatt ligger der, men uten tilgang.

Løsningen her viste seg å være ganske enkel. Alt man trenger å gjøre er å besøke cpanel, samme stedet som man installerte WordPress til bloggen, og åpne «DNS-Zone Editor’en». Her inne kan man legge inn nye DNS-rutinger eller endre på de allerede eksisterende rutingene. Som du kan se på bildet like under finner vi helt til høyre i siden et lite tannhjul, som gir tilgang til menyvalget «Reset Zone». «Reset Zone» vil gjøre om alle endringer du har gjort i DNS, slik at nettsiden peker tilbake dit den skal.

 

Hvordan gjøre dette riktig
I etterkant av dette har jeg sammen med eksamensgruppa satt opp et nytt domene (citywear.no) hos domeneshop[lenke], hvor vi ikke betaler for serverhotell, men kun adressen og DNS-ruting. Dette gjør at nettbutikken har vår lenke i adressefeltet, samtidig som Shopify faktisk hoster nettsiden.

For å sette opp domene i Shopify riktig er prosessen egentlig ganske grei. Når du logger inn i Shopify-kontrollpanelet etter å ha opprettet en nettbutikk [lenke til guide del 1], vil du kunne finne menyvalget «Domain» under «Online Store». Her gir Shopify deg to valg; enten kjøpe et domene fra de, riktignok ikke .no, siden dette krever norsk personnummer eller organisasjonsnummer, men her finnes mange muligheter. Alternativt kan du koble til et eksisterende domene, som er det jeg skal vise frem her i dag.

Når du åpner siden for å legge til et eksisterende domene, er denne svært enkel. Her får du instruksjoner for hvordan DNS-innstillingene skal settes opp, og en knapp for å teste at dette har blitt gjort riktig.

Nå åpner du derfor bare DNS-innstillingene hos din domenetilbyder, og fyller inn eller endrer to linjer. Den første er at minadresse.no skal settes til IP-adressen «23.227.38.32» og «www.minadresse.no» skal settes til adressen «shops.myshopify.com». Begge disse adressene er samme for alle Shopify-sider. Dette vil gjøre at når noen besøker «minadresse.no» vil siden som vises være min nettbutikk i Shopify. Når du har gjort dette, trenger du bare å gå tilbake til Shopify for å verifisere at alt du har gjort er riktig, så er nettbutikken flyttet til ditt egne domene.

 

Neste og siste innlegg i denne serien kommer til å omhandle tema og utforming av nettbutikkens brukergrensesnitt, hvor jeg forklarer hvordan jeg har fått nettbutikken til å se ut som den gjør.