Sealie January 8, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

http://www.krokan.com/arne/

Første forelesning er overstått og førsteinntrykket av faget er veldig positivt. Faget virker fremtidsfokusert og lærerne selv forteller at deres mål ikke er å fylle oss med informasjon som de besitter selv. Vi skal heller benytte oss av praktiske oppgaver og øvelser for å opparbeide nyttig kunnskap. Jeg blir selv motivert til å grave dypere etter praktisk informasjon som jeg kan benytte til å utvikle min egen klesbedrift. Det betyr at jeg gjennom hele dette semesteret vil kunne applisere den nye kunnskapen. 

https://www.wired.com/story/ai-not-kill-job-change-it/

Kunstig intelligens er et svært relevant samtaleemne om dagen. Vi hadde i dag en samtale i klassen om hvilke jobber som kommer til å trues, og i hvilken grad. Dette fikk meg til å undre over hvilke retninger jeg selv burde ta når det kommer til utdanning og valg av yrke. Det hadde vært ekstremt kjipt om min fremtidige jobb blir overtatt av AI som utfører jobben bedre enn meg på alle fronter. Jeg hadde allerede en følelse om at jeg vil drive med kreativt arbeid fremover. AI vil ha muligheten til å erstatte noen former for dette også men jeg tror at det overordnet er en god retning selv med mangel på spesifikasjon innenfor kreativitet. 

Klesbedriften jeg driver går ut på håndmalte klær og er såkaldte “1 of 1s”. Det vil si at hvert klesplagg er unikt. Dette er et område som mest sannsynlig ikke vil bli kvelt av AI i den nærmeste fremtiden selv om selv dette på sikt vil kunne bli overtatt av AI. I vår første forelesning var det flere folk som nevnte at profesjoner som er basert på behovet for menneskelig kontakt og kommunikasjon er relativt sikre i AI sammenheng. Om essensen til et menneske og følelsen av å dele og kommunisere med andre mennesker kan erstattes av AI er jeg usikker på.

I Filmen “Her” utforsker de dette temaet og hovedpersonen blir forelsket i AI som kun er tilgjengelig via lyd fra elektroniske enheter. Slik det er fremvist i den filmen virker ikke så usannsynlig men jeg tror alt avhenger av om mennesker har noe spesielt og uerstattelig, som forbinder oss. Om denne “essensen” finnes og ikke kan repliseres vil vel det vel alltid være et behov for slaget vårt.

Lykke til menneskerasen -Sløg

Anbefaler alle å se “Her” og “Ex Machina” (Tema: AI)

Bilderesultater for Ex machina'