Simen Sollihogda februar 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Dette blogginnlegget blir i motsetning til resten av bloggen, skrevet på norsk. Dette fordi det føles mer naturlig skrive et refleksjonsnotat på norsk i denne sammenhengen.

Førsteinntrykk

I fjor fikk vi velge oss et valgfag vi skulle ha dette semesteret. Det var en mengde studier å velge mellom, men for meg var faget Digital Markedsføring en umiddelbar favoritt. Jeg var litt usikker på hva faget ville handle om i detalj, men jeg visste det var svært relevant og spennende.

Faget er delt opp i fire moduler, hvor vi nå har blitt ferdig med første. Med en flink og engasjert foreleser som Arne Krokan har denne modulen rast forbi. På bare en måned har vi vært igjennom mange spennende og lærerike temaer som dyrker sunn fornuft i en stadig mer moderne hverdag.

Modul 1 med Arne Krokan

Det har vært veldig interessant å lære om temaer som omringer oss på daglig basis, men som vi kanskje ikke tenker over eller legger merke til. Hvor mektig teknologien har blitt og hvor mye kunnskap om oss og verden den klarer anskaffe. Temaene kunstig intelligens og det digitale nettsamfunnet er noe jeg alltid har vært fascinert av, Krokan hadde mye bra å si rundt dette, både om de positive og negative sidene ved denne teknologien.

Det er ingen tvil om at min generasjon er del i en teknologisk revolusjon, der det stadig skjer nye gjennombrudd. På mange områder har ikke teknologien kommet så langt som man skulle tro, spesielt områder hvor sikkerhet er sentralt, derfor er kunnskap og innsikt meget viktig. Teknologi og digitalisering er fantastisk, men det er viktig at man ser denne stadige utviklingen med et åpent sinn, slik at man ikke lurer seg selv. Effektivitet og tilgjengelighet er ikke nødvendigvis alltid positivt.

Forelesningene som omhandlet google og «filter bubble» ga mye kunnskap om digitale verktøy som brukes daglig av veldig mange. Det var veldig lærerikt å se hva som ligger bak og hvordan google og deres søkemotor fungerer på godt og vondt, og hvordan man kan få mest mulig ut av den, spesielt når den blir brukt så ofte som den blir i dag. Alle har tilgang på det meste fordi smarttelefon teknologien har kommet veldig langt, derfor er dette kunnskap alle har godt av å lære. Når jeg skulle skrive blogginnlegg om disse temaene var det derfor veldig gøy å videreformidle denne informasjonen og kunnskapen.

Blogg

Det å sette opp og skrive blogg var en utfordring jeg ikke hadde forventet. Det har til tider vært vanskelig skrive og noen ganger har det stoppet helt opp, men dette har blitt bedre og bedre for hvert innlegg og det er morsomt gå tilbake og lese innlegget på nytt, eventuelt gjøre endringer. Jeg føler meg tryggere på å skrive om utfordrende temaer og jeg er mer komfortabel med å publisere innleggene offentlig.

 

Første delen av faget er nå ferdig, og tre moduler gjenstår. Det har allerede vært utrolig lærerikt og gøy, så jeg ser frem til å lære mer om den digitale verden. Til slutt vil jeg takke Arne Krokan for en flott introduksjon i faget og en godt strukturert og interessant måned med læring.