Rebekka Rinnan januar 18, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hei! Vi har kommet godt i gang med forelesninger og det er på tide å fortelle litt om de forskjellige temaene som har vært interessante. Vi har gjennomgått mye nytt som jeg ikke var så kjent med fra før av! Men hittil er det kjempespennende. Jeg lærer noe nytt hver eneste dag. Temaene vi går igjennom er også veldig interessante, noe som gjør at det er lettere å følge med også! 

Vi har snakket mye om blant annet teknologi og hvordan den er med på å endre hverdagen vår hver eneste dag. Innen den teknologiske verden kommer det noe nytt hele tiden, og den er hele tiden i endring. Til slutt vil hele verden være styrt av det teknologiske noe som egentlig er veldig skummelt å tenke på. Mange jobber er allerede erstattet av diverse teknologi, noe som gjør at jobbene ikke vil få bruk for menneskene i fremtiden. Det er heller ikke mange som syntes det er så positivt at teknologien er med på å ta over alt. 

La oss ta for oss Charlie og Sjokoladefabrikken. Pappen til Charlie jobber på en tannkremfabrikk hvor han skrur på korker på tannkremtuber, men en dag har bedriften kjøpt en maskin som skal gjøre den jobben istedenfor. Pappaen til Charlie mister dermed jobben. I tillegg var ikke denne familien en av de rikeste. Allerede når denne filmen kom ut i 2005, ga dette oss allerede et innblikk i hvordan det ville bli senere i livet, selvom man kanskje ikke tenkte like mye over dette da. Men det var slik det var og det er slik det kommer til å bli. 

Blant annet så har også telefoner og apper også utviklet seg. Det er jo det digitalisering handler om, nemlig å fornye, forenkle og forbedre. Da blant annet Apple lanserte sin første iPhone i 2007 åpnet dette mange nye dører. Det digitale nettverket endret seg og vi fikk enda flere valgmuligheter.

Blant annet når det kommer til alle de de appene som har kommet og som er under utvikling er det viktig å bruke disse med måte. De er med på å ta over mesteparten av tiden vår og vi bruker mer tid på telefonen vår enn å faktisk møte venner i den virkelig verden. Er det virkelig slik det skal være? Også når det kommer til hvordan man kommuniserer nå i forhold til hvordan det kommer til å bli. I dag kommuniserer vi mer «face-to-face» men om kanskje fem år vil dette være borte og vi vil kommunisere alt via teknologi.

Verden endrer seg og den vil hele tiden være i endring. Den eldre generasjonen vil kanskje være de som er mest skeptisk til at alt skal bli teknologisk, men det er vi i den yngre generasjonen som er vokst opp med dette og det er vi som skal føre digitaliseringen videre. Selvom det vil virke skummelt, er det slik det er og noe vi bare må vende oss til.

Kilder:

https://www.regjeringen.no/no/tema/statlig-forvaltning/ikt-politikk/digitaliseringen-i-offentlig-sektor/id2340245/