Juliehopp mai 14, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Denne uken har vi igjen blitt utfordret av Karl Philip Lund til å skrive ett nytt blogginnlegg. Denne gangen ble vi bedt om å finne et velskrevet dybdeinnlegg på engelsk som omhandler digital markedsføring, oversette det til norsk og forbedre det.

Jeg har valgt ut et innlegg skrevet av Jeff Bullas, 13 mars 2019. I dag er Jeff Bullas kjent som en av verdens beste digitale markedsfører. Som en berømt og dyktig forretningsblogger er det interessant og lærerikt å lese hans innlegg. Jeg ønsker at enda fler skal hente lærdom av det han skriver, jeg håper derfor dette innlegget kan være til god hjelp for noen.

Det originale innlegget finner du på Jeff Bullas blogg.

Instagram

Instagram er en bildedelingsplattform som lar enkeltpersoner, merkevarer og bedrifter dele innhold med sine følgere. På den måten vil det oppleves enklere å nå ut til den rette målgruppen. Hvis du virkelig vil satse på Instagram, hente følgere og øke profitten gjennom innholdet som publiseres, er det helt nødvendig å benytte de rette Instagramverktøyene og ha en god plan og strategi for hvordan du vil bruke disse. Verktøyene kan hjelpe deg med å nå målene dine. Enten du ønsker å utvide rekkevidden din eller spore fremdrift, finnes det verktøy som kan hjelpe deg.

For å spare deg for tid og frusturasjon har Jeff Bullas satt sammen en liste over de åtte beste Instagram-verktøyene som vil bidra til å forbedre din profil og tilstedeværelse på Instagram i 2020. Denne listen er veldig takknemlig og verdt å notere seg.

Kicksta: Skaff deg ekte følgere på Instagram

Det er vel ingen hemmelighet at mange virkelige følgere på Instagram bidrar til høyere engasjement, klikk og flere salg for bedriften. Men det er dessverre vanskelig å bygge opp en stor følgergruppe. Det er vanskeligere og mer tidkrevende enn noen gang. Kicksa er en Instagram-veksttjeneste som hjelper deg å tiltrekke deg ditt ideelle publikum. Tjenesten hjelper deg med å utvide følgerne dine, dette går automatisk. Metodene som Kicksta benytter seg av er enkle. Det du trenger å gjøre er å beskrive din ideelle følger. Deretter vil Kicksta finne de brukerne som samsvarer med dine spesifikasjoner. Disse samhandlingene øker merkevarekjennskapen din og organisk vekt, uten å måtte bruke timesvis på Instagram selv.

Her er to sitater fra fornøyde kunder:

Vår vekst og vårt engasjement på Instagram har økt med 20%. Jeg lærte også tips og triks som har hjulpet meg til å administrere kontoen min bedre!

I stedet for å bruke uendelige mengder tid på å like bilder for å få vekst og flere følgere kan vi nå bruke tid på å skape overbevisende innhold og kultivere et fellesskap på kontoene vi driver. Det sparer oss for mange timer.

– Emma Wakely: Reiseblogger og påvirker.

Hashtags = likes!

Hashtagsforlikes - Best Instagram tools

Hvordan velger du hashtagene som du bruker i Instagram-innleggene dine? Det er bevist at bruk av hashtags øker rekkevidden og hjelper deg å få flere følgere. Verktøyet Hashtagsforlikes oppdager de mest populære hashtagene basert på et søk etter eget valg. Verktøyet gjør øyeblikkelige analyser og gir deg anbefalinger som du kan bruke for å øke eksponeringen din. I følge Bullas er dette verktøyet et must for alle seriøse digitale markedsførere på Instagram. Hashtagsøk er gratis, men Premium abonnement gir deg mulighet til å bruke kraftige hashtagverktøy for å støtte suksessen din på Instagram. Et premiumabonnement vil derfor gi deg størst utbytte og mange gode tips. En fornøyd kunde har uttalt seg og lagt igjen følgende kommentar:

Endringene var øyeblikkelige etter at jeg begynte å bruke tjenesten HashtagsForLikes. Jeg elsker listene som instrumentpanelet gir meg, enten jeg vil bruke de mest populære hashtagsene eller relaterte hashtags.

InVideo: Rediger dine Instagramvideoer

Best Instagram tools - InVideo

InVudei er en videoredigeringstjeneste som gjør det raskt, enkelt og effektivt å redigere videoer. Bullas påpeker at tjenesten er blant de beste tjenestene der ute. Når videomarkedsføring stadig vokser seg større er det nødvendig å være oppdatert og følge med i bransjen. InVideo lar deg velge mellom tusenvis av fleksible maler.

Nesten 75% av trafikken på nettet er motivert av videoer. Hvis ikke merkevaren din har omfavnet video som en sentral del av strategien, er tiden nå inne for det. Med InVideo er videoredigering like enkelt som det å laste opp videoer og bilder til nettstedet deres. Teknologien bidrar til at videoen blir slik du måtte ønske, både når det gjelder redigeringsstil og lyd.

Et utrolig program for å lage kvalitetsvideoer. Jeg kan absolutt anbefale denne tjenesten til alle som leter etter et program for å lage videoer av utmerket kvalitet.

– Paula C

Planlegg Instagraminnleggene dine med Planoly

Instagram tools - Planoly

Apropos å ville spare tid og unngå å miste deg selv på Instagram i timevis, er det et must med et Instagramverktøy som hjelper deg med å visuelt planlegge innholdet ditt. Det betyr at du kan legge ut konsekvent og holde rutenettet ditt akkurat slik du ønsker. For mange bedrifter betyr jevnlige Instagraminnlegg konsekvens virksomhet.

Planoly håndterer oppslaget ditt, på den måten kan du fokusere på å skape engasjement og bygge merkevaren din enda sterkere. Planoly ble opprettet av en designer og en redaktør og har alle funksjonene du trenger i en Instagramplanlegger. Dine planlagte innlegg vil automatisk publiseres på Instagram, dette sparer deg for tid og energi hver dag. Som offisiell Instagrampartner, sørger Planoly for at innleggene dine blir publisert slik at du aldri trenger å bekymre deg for om et innlegg postes eller ikke.

Planoly har virkelig reddet livet mitt. Jeg er den eneste personen som administrerer det sosiale. Uten Planoly ville jeg ikke kunnet være her akkurat nå – jeg ville fortsatt vært på pulten!

– Madison Utendahl

Iconosquare

Instagram tools - Iconosquare

Hvis du vet hva du er på utkikk etter, kan analyseverktøyet Iconosquare hjelpe deg med å gi nyttig informasjon om ditt publikum. Verktøyet hjelper deg å forstå hva som fungerer og gir informasjon som du kan bruke til å optimere kontoen din. De gode Instagramanalysene som gjennomføres kan enkelt utgjøre en forskjell i strategien din. Den sporer beregninger som engasjementsrate per innlegg, visningshistorikk og følgerutvikling for de tradisjonelle innleggene dine.

Iconosquare gir deg også mulighet til å spore data fra Instagramhistoriene dine. Du vil få innsikt i når du skal legge ut historiene dine, hvilke typer historier du skal inkludere, rekkevidde, inntrykk og mer. I tillegg vil verktøyet også gi innsikt i profilaktiviteten din og lenker, hashtagsporing og konkurrentsporing. Iconosquare er en komplett analyseløsning for Instagram.

Sitat fra en kunde og bruker av verktøyet:

Med Iconosquare kan vi enkelt spore ytelsen vår i detalj. Det har blitt et viktig verktøy for oss når det kommer til vekst og engasjement rundt kundene våre.

– Diana Choi, Digital markedsfører

Lag Instagramgrafikk med Crello

Instagram tools - Crello

Mange er opptatt av stilrent design og lekker grafikk. Crello er et av de beste Instagramverktøyene for deg som ønsker flotte bilder uten å investere mye tid på å lage dem. Med Crello trenger du ikke bruke tid og penger på å ansette en designer, eller utallige timer på å lære deg en ny programvare. Crello tilbyr et bredt utvalg av temaer, formater, bilder og illustrasjoner som garantert vil gjøre livet ditt enklere og din Instagramprofil stilren.

Å designe skal være hyggelig og ålreit. Crello tilbyr en grei løsning for markedsførere, gründere og alle som ønsker å lage fine design. Du kan velge mellom hvilken som helst av de vakre «ready-to-go» malene på Crellos sitt nettsted. Du vil da oppleve at du er på god vei til et fantastiske design av høy kvalitet.

Dette er hva en Crello-bruker hadde å si om dette verktøyet:

«I en #startup kan du ha mange forskjellige hatter, dette forenklede grafiske designverktøyet kan hjelpe ⚡ via @davidrlroberts»

Radivision, @RadivisionTV

Rediger Instagrambildene dine med Lightroom

Instagram tools - Lightroom

Mens vi snakker om design for ikke-designere, tilbyr Lightroom en enkelt måte å redigere bilder på slik at de får et sammenhengende utseende. Enten du vil bruke de tilgjengelige forhåndsinnstillingene som for eksempel filtre eller lage din egen perfekte redigering, vil Lightroom gjøre Instagramfeeden din stilren. Adobes intuitive grensesnitt betyr at du ikke trenger å bruke mye tid på å lære deg programvaren før du redigerer bilder akkurat slik du vil. Lightroom bruker også Adobes sky, som betyr at du kan få tilgang til og redigere bildene dine online når du vil.

Det kan være frustrerende hvis du ikke finner det ultimate bildet for neste innlegg. Med Adobes Sensei-teknologi blir bildene dine automatisk tagget med søkbare søkeord. Når du har funnet bildene dine og de er redigert slik du liker dem, har du muligheten til å legge ut direkte på sosiale medier gjennom Lightroom.

Analyser følgerne dine med HypeAuditor

Instagram tools - HypeAuditor

På Instagram finnes det mange falske brukerprofiler. Du har kanskje før hatt en mistanke om at noen av følgerne dine er falske. Hvis du har over 1000 følgere kan HypeAuditor analysere profilen din for publikums kvalitet, demografi og engasjement. Verktøyet sørger for at du bare har ekte, Instagramfølgere av høy kvalitet som vil være der og engasjere seg i innholdet ditt. Som innholdsskapere er det en god følelse når noen engasjerer seg i innleggene dine. HypeAuditor kan hjelpe deg med å forsikre deg om at det er reelle mennesker som engasjerer seg.

På et annet notat, hvis du ønsker å evaluere ektheten til noen annens Instagram-konto, gjør HypeAuditor dette like enkelt som å skrive inn brukernavnet. Merker ønsker å samarbeide med påvirkere som har ekte følgere, ikke kjøpt engasjement. Å kjøre brukernavnet ditt gjennom HypeAuditor kan hjelpe deg med å forstå om du trenger å gjøre endringer i følgebasen eller om du er god til å gå.

HypeAuditor gjør det også mulig for deg å utforske hvorvidt andre profiler har ekte følgere. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive inn brukernavnet. Bedrifter og merkevarer ønsker sannsynligvis å inngå samarbeid med påvirkere og kjendiser på Instagram som har ekte følgere. Det kan være fornuftig å jevnlig søke opp ditt eget brukernavn på HypeAuditor dersom du ønsker å gjøre endringer i følgerbasen din.

HypeAuditor fungerer som magi. Nøyaktigheten og dybden av informasjonen som verktøyet gir, er virkelig god og troverdig. Jeg liker spesielt godt hvordan HypeAuditor setter tall i sammenheng.

– Trajan Tosev, ekspert på sosiale medier

Instagram kan oppleves som en markedsføringskanal som er krevende å benytte seg av, men med en god strategi og de riktige verktøyene som hjelper deg med å med å komme dit du vil, er sannsynligheten stor for at gode resultater vil vise seg. Ved implementering av disse åtte verktøyene vil du ikke bare se følgertallene dine øke, du vil også oppleve at du sparer mye tid.

Jeg håper denne listen vil være til hjelp når du skal planlegge strategi for et nytt kvartal eller ett nytt år.

– Jeff Bullas