harishadzic januar 19, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Endelig har det skjedd, skoen som kan knyter seg selv. Husker godt når jeg gikk på barneskolen og gutta snakka om hva som kunne komme til å skje i framtiden. Her sto jeg med mine blanke øyer og det var en ting som jeg ønsket mest av det alle, selv knytende sko. Alle av gutta lo forsiktig og sa at ikke ville skje, men jeg tror de ønsket det selv. Disse selv knytende sko er laget av selve «Nike», en av mine favoritter merker når det kommer til klær. Skoene er tilknyttet til en app hvor all styringen vil skje og har har fått navnet «Nike adapt BB». De er også rettet mer mot et marked for basketspillere, men en pris på 350 dollar skal dette få flere til å kjøpe, inkludert meg. Det har tidligere blitt laget selv knytende sko men de har vært for dyre til å kjøpe, mangel på funksjoner og kun ment til å være et samleobjekt.

(Foto: Nike)

Nike adapt BB har innebygget sensorer og motor hvor disse to jobber sammen for å skape en optimal tilpasning til den som bruker skoene. Nike har selv sagt at man kan programmere dem slik at hvis du har pause under basketball kamp vil skoene automatisk løsne seg selv litt for å gi føttene pusterom, når kampen starter igjen vil skoene knyte seg selv igjen uten at du må tenke på det. Altså hvor fantastisk er ikke teknologi. Jeg personlig gleder meg ekstremt til at disse skoene kommer på markedet hvor endelig min barndoms drøm blir til virkelighet. Ojaa, mindre lommebok blir vil også bli virkelighet.

For mer informasjon, ta gjerne en titt på artiklene under, hvor jeg har hentet informasjon fra.

  1. https://www.tek.no/artikler/disse-nike-skoene-styres-med-en-app/455666
  2. https://news.nike.com/news/nike-adapt-bb