Christin Monsen februar 13, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Det er alltid en del utfordringer knyttet til å drive en nettside, nettbutikk osv. Vet du hva som skal til for at du skal være så synlig som mulig på google? Vet du i det hele tatt hvordan du kommer opp i google og hvordan google vurderer din synlighet på nett?

Google har det vi kaller organisk søk og betalt plassering. Det organiske søket er helt gratis å dukke opp i. omtrent alle mennesker kan dukke opp i google når de søker på seg selv, men for en bedrift som vil bli synlig med for eksempel en vare de skal selge må de sørge for at man har gode søkeord som generer klikk. men for å dukke opp i det organiske søket er det viktig at du vet hvordan du skal komme opp på en best mulig måte og samtidig få mennesker til å klikke på nettopp deg og din nettside. Finner folk deg, men la være å trykke seg videre inn på så er jo hele poenget med nettsiden borte.

Fortvil ikke, det finnes verktøy som kan hjelpe deg med å holde oversikt på dette. Google Search Console kan gi deg informasjon som kan være av verdifull karakter. Den tar rett og slett og ser på «helsestatusen» din på nett og gir deg en generell oversikt. Den hjelper deg med å identifisere de søkeordene som gjør deg synlig, men som ikke genererer noe klikk videre inn på nettsiden din. Google Search Console er også HELT gratis å bruke.

Hva kan du sjekke med Google Search Console

 • Søkeanalyse hvor du kan analysere resultatene dine på Googlesøk med filtrering og sammenlignings muligheter.
 • Antall feil i HTML-koden med direkte henvisning til hvor de kan fikses
 • Døde linker på sidene dine og andre link- og serverfeil Google oppdager som  fikses
 • Hvor mobilvennlig sidene er i henhold til Googles ønsker og krav
 • Om du bruker nettstedskart og robots.txt-filer
 • Midlertidig fjerne treff du ikke ønsker på Googles resultatlister (Om du ikke fjerner siden permanent, eller filtrer den bort med robots.txt vil den til slutt dukke opp igjen)
 • Be Google indeksere sidene dine på nytt (Nyttig om du har gjort store endringer på struktur, sider, innhold, design og mer, men også for mindre endringer.)

Hvordan installere Google Search Console

 1.  Logg inn på http://www.google.com/webmasters/tools med en Google-konto som skal ha tilhørighet med din nettside.
 2.  Når du har logget inn – trykk på «add a site» / «Legg til en egenskap».
 3.  Skriv inn adressen til din nettside ok trykk OK.
 4.  Nå må du verifisere at du eier nettsiden du forsøker å legge til.
  1. Anbefalt metode er å laste ned en HTML-verifiseringsfil Google gir deg på denne siden.
  2. Last ned filen, lagre den på datamaskinen, et sted du finner den igjen.
  3. Last opp filen til hoved mappen nettsiden din er i. Samme sted hvor du finner index.html eller index.php.
  4. Når dette er gjort går du tilbake til installasjonssiden til Google Search Console hvor du lastet ned HTML-filen og trykker på «Bekreft».
  5. Har du gjort alt riktig vil du nå få bekreftelsesmelding og du kan begynne å bruke Google Search Console med linken i toppen (Webmaster Tools)
  6. Det kan ta et par dager til en uke før du får inn all data Google vil begynne å samle inn om nettstedet ditt. Så er du i gang.

KILDER: https://www.webhuset.no/blogg/sjekk-synligheten-til-websiden-din-med-google-search-console/