anehei March 20, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Min drømmejobb. Min drømmejobb. Er det sånn at man alltid må vite hva man har lyst til å bli, hva som er drømmejobben, eller er det greit å kunne ta det litt som det kommer? Jeg synes det er vanskelig å svare på spørsmål om hva jeg skal bli, men noen tanker har man jo alltids. 

Helt fra vi er små får vi spørsmål om hva vi vil bli når vi blir store – når vi blir voksne. I en alder av 24 år får jeg fortsatt dette spørsmålet – “men hva skal du bli da?”, og jeg blir mer og mer stresset for hver gang. De fleste rundt meg har en tanke om hvor de ønsker å være og hva de ønsker å jobbe med når de er ferdig med bachelor- eller mastergraden sin, og jeg kjenner stresset og frykten komme krypende – nærmere og nærmere for hver dag. Stresset for at jeg ikke vet hvor jeg ender opp om et års tid når jeg er ferdig med min (andre) bachelorgrad, frykten for om jeg i det hele tatt får en jobb når jeg er ferdig utdannet. Men som med så mye annet så tenker jeg “det ordner seg jo!” for jeg har jo noen tanker om hva jeg forventer av en eventuell arbeidsplass og hva jeg forventer av meg selv.

Da jeg var liten hadde jeg mange drømmer om hva jeg ville bli – alt fra frisør til astronaut. Som jeg ble eldre var det mer det å kunne jobbe med mennesker som ble viktig for meg, og jeg endte opp med å søke meg inn på bachelorstudiet i Pedagogikk på NTNU i Trondheim. Jeg visste ikke helt hva jeg ville bli da jeg startet her (det vet jeg jo for så vidt fortsatt ikke), men dette var en god start tenkte jeg – pedagogikk har man jo bruk for i alle yrker. Tre år nærmet seg fort slutten og jeg var klar for å gjøre noe nytt. På utveksling i Australia hadde jeg et markedsføringsfag som virkelig falt i smak. Da jeg startet på pedagogikkstudiet var jeg rimelig klar på at jeg ønsket å ta noe mer etter dette, det var i femte semester jeg hadde markedsføring jeg var jo faktisk nødt til å begynne å tenke tanken på hva jeg ønsket å gjøre videre. Jeg konkluderte med at markedsføring var noe jeg syntes var spennende og ønsket å lære mer om, og søkte meg derfor inn på Markedsføring og Merkevareledelse ved Høyskolen Kristiania i Oslo.

“En ny bachelor? At du gidder…”

Da jeg fortalte andre at jeg skulle begynne på en ny bachelor var det forskjellig respons. Noen syntes dette virket veldig lurt og spennende, mens andre ikke helt forstod hvorfor jeg gadd det. Jeg hadde jo allerede en bachelor, hvorfor ikke gå videre på en master?

Jeg er nå over halvveis i studieløpet og er veldig fornøyd med valget mitt. Fagene er spennende, jeg trives på skolen og jeg føler jeg lærer og får utfordret meg selv. Det var dette jeg ønsket, og nå sitter jeg her og skal beskrive drømmejobben min. Det er vanskelig, men jeg har selvfølgelig gjort meg opp noen tanker om hvordan min drømmejobb ser ut.

Markedsføring.
Da markedsføring er det jeg studerer er jo dette noe jeg ønsker å jobbe med. Gjerne digital markedsføring da dette er mitt fordypningsfag og noe jeg synes er veldig spennende. Det er også et felt som vokser mer og mer i disse dager, og jeg har et ønske om å være med på denne utviklingen.

Kreativitet.
Jeg ønsker å ha muligheten til å dele tanker og ideer med andre. Det å kunne dele dette og ha åpenhet skaper et godt fellesskap og god kommunikasjon.

Variasjon.
Jeg har et sterkt ønske om å ha muligheten til å jobbe ute i ”felt” og møte mennesker. Det å sitte ved en kontorpult åtte timer hver eneste dag er ikke noe som appellerer til meg. Selvfølgelig er dette noe som må til, men å ha muligheten til å variere kontor- og feltarbeid er noe jeg kunne se for meg.

Jobbe fra utlandet.
Jeg ønsker å ha muligheten til å jobbe fra andre land. Ha muligheten til å reise og se verden, men fortsatt gjøre en god jobb.

Jobbe med andre.
Jeg har et ønske om å jobbe med og for andre mennesker. Jeg vil være til hjelp der jeg kan, men også få hjelp av andre til å lære og utvikle meg. Det å kunne dele kunnskap og ferdigheter er viktig.

Resultater og utvikling.
Det å jobbe mot et mål, individuelt eller felles, er noe som motiverer meg veldig. Det å kunne se resultater på hva man har gjort, og se en utvikling i seg selv og andre er alltid gøy, i tillegg til å føle mestring og at du har gjort en god jobb.

Utfordringer.
Jeg ønsker å bli utfordret i jobben min. En jobb som går av seg selv er ikke noe jeg ønsker, da jeg tror dette kan bli kjedelig i lengden. Jeg vil kjenne på følelsen av å bli utfordret og jobbe med meg selv for å gjøre det som er forventet av meg og for å nå mål som blir satt.

Glede.
Jeg ønsker å ha det gøy på jobb, jeg vil glede meg til å gå på jobb hver dag for å møte kollegaer, men også til å gjøre jobben jeg skal.

I prosessen med å skrive dette blogginnlegget innså jeg fort at jeg kanskje har gjort meg opp mer tanker om en eventuell drømmejobb enn hva jeg trodde. Kanskje jeg ikke skal være så bekymret for året som kommer, og det at jeg faktisk fullfører min andre bachelorgrad neste sommer. Det blir spennende å se hvor jeg ender opp, og jeg tror absolutt at drømmejobben finnes der ute!