Helene Moe april 11, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I forbindelse med eksamen i Digital Markedsføring har vi gått hands on og laget vår egen nettbutikk. Her har vi tatt i bruk droppshipping med Shopify & Orberlo. Derfor tenkte jeg å lage denne guiden på hvordan legge til produkter i nettbutikken. 

Kristin har skrevet mer om hvordan en implementerer menyer og underkategorier i nettbutikken og Ane har skrevet om hvordan ta i bruk apper på Shopify, med hovedfokus på HelpCenter. Ta gjerne en titt!

Jeg ønsker å benytte meg av dropshipping med Shopify og Oberlo, hva gjør jeg?

Metode 1:
Inne på Oberlo er det et eget søkefelt hvor en kan søke etter produkter. Oberlo henter ut produkter fra AliExpress og samler alt inne på selve appen for å gjøre det enklere.
På Oberlo søker man etter produkter, trykker på det en kunne tenke seg å ha i produktbeholdningen og trykker på »Add to import». Ganske enkelt og selvforklart.

Når nok produkter er valgt ut, beveger man seg til neste steg, – inn på »Import List» øverst i høyre hjørnet. Her kan en gjøre endringer på produktnavn og velge hvilke kategorier som produktet skal ligge under i menyen på nettbutikken(collections). Så er det bare å »push to shop» og varen havner i nettbutikken. 

Metode 2:
Denne metoden er ikke like enkel, men kan gi bedre resultat i søkingen om man er ute etter litt mer nisjeprodukter. Ved et søk på Oberlo vil man få opp mye forskjellig mens via Aliexpress kan man lettere sortere ut og dermed kutte ned søketiden. Vi var ute etter Bullet Journals, og ved å søke etter det på Oberlo dukket det opp veldig mye forskjellig, men ved et søk på Aliexpress fant vi akkurat det vi søkte etter, uten å måtte bla til side 5.

Her trykker man på ønsket produkt og en ny side vil åpne seg. Kopier URL’en til varen, og gå så inn på Oberlo.

Da er det bare å trykke import og varen vil havne i Oberlo’s »Import List» på samme måte som i metode 1.

Ved eventuelle etter-endringer, slik som for eksempel flytte varer mellom kategorier, endre navn igjen, endre informasjon m.m, er dette enklest å gjøre inne på Shopify.

 

The post Dropshipping med Shopify&Oberlo – Velge innventar appeared first on Helene Moe.