mariksande97 februar 18, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Det er viktig å vite hvem kundene dine er når du driver med markedsføring. De fleste bedrifter har en eller flere målgrupper de har definert og deretter retter seg mot. Benytter man seg imidlertid av personas øker det sjansen for å nå kundene. Storgiganten Apple er en av flere aktører som benytter seg av dette.

Foto: https://www.cmo.com/opinion/articles/2017/1/24/7-personas-of-the-modern-cmo.html#gs.vxVX3nZi

representant for målgruppen

Første gang jeg lærte om personas var I emnet Visuell Kommunikasjon. Da skulle vi skrive om en potensiell kunde ved å finne navn, alder, yrke, bosted, interesser og lignende. Og det er nettopp det å anvende personas i en markedsførings-kontekst er. Det handler altså om å lage en representant for målgruppen din. Den oppdiktede personen skal hjelpe deg å kjenne kundene bedre, slik at du videre vet hvem du skal rette deg mot. Bedrifter som har flere målgrupper, utvikler deretter flere personas for hver gruppe.

Personas bør inneholde navn, alder, sivilstatus, barn, personlighet, yrke, interesser og medievaner.

Spesifikke kunder er enklere å nå. Foto: https://imgcop.com/img/Perfil-9337529/

du må vite hvem du kommuniserer med

Typiske målgrupper inneholder alder og bosted. En persona gir imidlertid svaret på hvordan kunden tenker og oppfører seg. Da er det lettere for deg som markedsfører å velge riktig metode for at kunden velger ditt produkt/tjeneste ovenfor andre konkurrenter i markedet. Om du tar deg god tid og utvikler personas som gir mening vil det gi positiv effekt på markedsføringen fordi du retter deg mot spesifikke kunder fremfor generelle kundegrupper.

Personas er nyttig både i et B2B- og B2C marked.

Facebook insight (Facebook business manager) er et nyttig verktøy for å finne din persona.

Kilde: https://www.inboundgroup.com/no/blogg/hva-er-personas