cassandralea februar 7, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hva er egentlig digitale tjenester? Digitale tjenester skal ikke bare være med på å redusere bruk av papirskjemaer, men også resultere i gjennomførte digitale arbeidsprosesser med formål om å oppnå effektivitet og brukervennlighet. Digitale tjenester utvikles gjennom forbedring, fornying og forenkling av prosesser til større for det offentliges primære oppgaver. Man har gått fra fysiske varer til digitale tjenester, og dette er da nye distribusjonskanaler.

Jeg vil si at digitale tjenester er med på å påvirke hverdagen min på et veldig høyt nivå. Da tenker jeg ikke bare på sosiale medier, men også apper og tjenester på smarttelefonen som kan være med på å gjøre hverdagen min enklere. Skal jeg komme meg til jobb bruker jeg blant annet «ruterreise appen» for å planlegge min reise dit. Hodetelefonene og Spotify er på fra det jeg går ut døra, til jeg har kommet meg dit jeg skal.

Jeg er veldig glad for å ha valgt «digital markedsføring» som mitt valgfag dette semesteret. Jeg har vært veldig aktiv på sosiale kanaler i flere år, og føler dette faget passer meg. Grunnen til at jeg ser på denne bloggen som en positiv ting for meg selv, er fordi den først og fremst vil være med å gi meg mer kunnskap og erfaring innenfor dette feltet. I tillegg til at den kan gjøre meg mer synlig i forhold til dagens arbeidsliv. Det er utrolig viktig å være synlig på nett, for bedrifter som ansetter nye mennesker ser ikke lenger bare på CV men også hvem du er på internett. Det å ha en faglig blogg blir som en levende CV.

Dette er faktisk ikke første gang jeg skriver blogg. Fra jeg var 15 til jeg ble 19 blogget jeg på blogg.no. Jeg kan ærlig innrømme å si at det var noe helt annet en å skrive en «faglig blogg». Tidligere blogget jeg om så enkle ting som hverdagen min, klær og mote, dagens antrekk, reiser osv. På disse 4 årene med blogging, så nådde jeg ut til en god del unge jenter og det førte til at antall følgere vokste hyppig på både blogg og andre sosiale kanaler. Jeg har derfor vært så heldig og fått gjøre ulike samarbeid med leverandører jeg selv liker og ser opp til. Jeg gleder meg til å se hva jeg kan få ut av denne faglige bloggen, og synes allerede at dette er gøy.