Rahel Abraha February 7, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Kunstig intelligens er et fenomen som fremstår som intelligent fordi den mer eller mindre kan utføre det samme som ett menneske kan gjøre, og til og med bedre. For eksempel roboter som utfører arbeidsoppgaver uten menneske hjelp. Det har kommet så langt i teknologien at robotene i dag kan gjenkjenne ansikt. Du finner alle ulike former for kunstig intelligens og det utvikles hele tiden. Det er for eksempel roboter som utfører arbeidsoppgaver som operasjoner på sykehus med hjelp av en kirurg som bare styrer. I og med at teknologien videreutvikles hele tiden vil mest sannsynlig robotene kunne utføre operasjonene på egenhånd. 

Hvordan påvirker kunstig intelligens handel i fremtiden?
Samtidig som digitalieseringen åpner opp for flere nye arbeidsplasser, erstatter den også mange. Allerede i dag kan vi se at kunstig intelligens har tatt arbeidsplasser. For eksempel Amazon sin butikk uten noen kasser. 

Altså er vi allerede i kontakt med kunstig intelligens når vi handler. Et annet eksempel kan være at handlekurven vår er lagret fra sist du hadde besøkt en nettbutikk. Eller har du også lagt merke til når produkter og reiser blir anbefalt til akkurat deg på grunn av at du har søkt på det tidligere?

AI er noe som mest sannsynlig kommer til å se mer av når vi handler. Det jeg tror kommer til å være den neste tingen om ikke så lenge er leveranser ved hjelp av droner. Dette vil redusere den sosiale kontakten mellom mennesker. Eller hvis du ser for deg roboter jobbe som sykepleiere på sykehjem. Akkurat det syntes jeg er negativt. Men når det kommer til roboter som tar over for kirurger så kan kanskje dette være bra, da mange kirurger har gjort feil under operasjon hvor dette har kostet mennesker livet. Det sies at roboter vil gjøre en bedre jobb enn menneskene fordi de er programmert til å jobbe på en spesifikk måte til enhver situasjon. Uansett syntes jeg at man burde ha etiske retningslinjer når det gjelder kuntig intelligens sånn at det ikke ødelegger for mennesker å finne jobb. 

Kilder:
www.amzon.com

– Rahel Abraha