synneullereng mai 11, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I dette innlegget skal vi ta deg igjennom steg for steg hvordan du kan koble mailchimp med shopify for å så kunne sende ut nyhetsbrev. Vi valgte å bruke Mailchimp når vi skulle lage nyhetsbrev for vår nettbutikk. Denne nettsiden anbefaler vi dersom du er i en situasjon der du skal lage ditt eget nyhetsbrev. 

Bilde hentet fra google

Steg 1: Kom i gang med mailchimp

Det første vi gjorde var å opprette en bruker for vår nettbutikk. Det kan være lurt å opprette en egen mailadresse for nettbutikken slik at det blir sendt fra nettbutikken når nyhetsbrevet skal publiseres. Man må deretter besvare noen spørsmål angående formålet med nettbutikken.

Bilde hentet fra google

På mailchimp kan man enten betale eller velge å holde seg til gratispakken de tilbyr kundene på deres nettside. Vi har valgt gratispakken som består av at man kan ha inntil 2 000 kontakter på mailinglisten, og man kan sende ut inntil 10 000 eposter. 

Steg 2: Hvordan koble sammen mailchimp opp mot Shopify

For å koble sammen mailchimp med shopify må du laste ned en app på shopify. Du må videre gå inn på shopify, og deretter trykke på «apper», og søke på «Shopsync».

Skjermbilde av shopify

Når den er lastet ned kan du da koble de sammen, og deretter sende nyhetsbrevene som du har laget for nettbutikken. Når mailchimp er koblet opp mot shopify kan man følge aktiviteten på hvor mange som har meldt seg på nyhetsbrevet:

Skjermbilde fra Mailchimp

Steg 3: Hvordan lage nyhetsbrev

Etter at man har opprettet en konto, og koblet mailchimp og shopify sammen, kan man begynne å tenke seg ut hvordan nyhetsbrevet skal se ut. Det første du må gjøre er å gå på mailchimp, og deretter trykke «Create».

Skjermbilde av Mailchimp

Når du har trykket på «Create» kommer det opp ulike alternativer for hva du ønsker å lage. Vi trykker der det står «Email» og da får du opp om du enten ønsker å lage utfra en mal som mailchimp har gjort klart eller om du ønsker en helt blank side for å kunne utforme det slik du selv ønsker.

skjermbilde av mailchimp

Her kan man bestemme utseende, farge på bakgrunn, tekst osv. og legge til bilder. Det finnes mange funksjoner på hvordan du kan lage ditt helt eget nyhetsbrev etter egne ønsker.

Her kan dere se hvordan vårt nylig publiserte nyhetsbrev så ut: 

Når dere er ferdig med utformingen av nyhetsbrevet og er klare for å sende det, er det bare å trykke send. Siden mailchimp og shopify er koblet sammen blir det da automatisk sendt ut til de som har meldt seg på nyhetsbrevet.  

Håper dette var nyttig lærdom dersom du noen gang skal koble mailchimp og shopify sammen for å lage og formidle nyhetsbrev. 

Følg med videre for flere innlegg. 

– Synne