dleg mai 28, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Mange internasjonale bedrifter bruker denne måten å få fram veksten sin på. Dette har vært et tema og blant de som bruker denne måten er Google og Amazon. I Norge er det ikke mange som vet hva dette er.

Growth Hacking

Dette er en form for en strategi som blir brukt for å øke et selskaps vekst med bruk av denne så finner man lurere og mer effektive måter å bedrive vekst på. Disse strategiene blir gjerne brukt tidlig i oppstarten av bedrifter, hvor hovedmålet er å vokse og skaffe flest mulig kunder på kortest mulig tid. Den tradisjonelle markedsføringen handlet om å tiltrekke oppmerlsomhet til produktet eller tjenesten som tilbys der det fokuserers på growth hacking på kundeopplevelsen.

https://www.linneinnovation.com/en/en-blog/hacking-growth/99-growth-hacking.html

Hvordan blir growth hacking brukt?

For at en bedrift skal overleve i markedet så er vekst avgjørende fordi dette blir fokuset. Ved dette må man identifisere hva som gjør/får bedriften til å vokse og etter finne fremgangsmåten for å få dette til å skje. Målet er å skaffe kunder og få de til å bruke det og ikke minst være fornøyde.

Alle kan være en “growth hacker”, det er ikke viktig hvem man er eller hva man er så lenge man har fokus på veskt. Får å skafe og holde kundene så må man analysere, måle og finne kreativitet som blir laget lavkostandsstrategier.

https://hoyre.no/trondelag/malvik/kalender/gruppemote_38/

Hvis bedriften vil benytte seg av growth hacking så er det veldig viktig å teste ut hvordan markedet svarer på produket eller tjenesten som blir tilbyd. Får å kunne få innsikt i kundenes behov må man ha bruk for digitale verktøy, analyserevertøyet og søkemotoroptimalisere, itillegg til finne nye løsninger og eksperimentere. Med disse dataene man får inn så kan man tilpasse verdistrategien til målgruppen man sikter mot og atferd.

Growth hacking handler om hvordan man kan vokse mest mulig på kort tid. Siden de store internasjonale selskapene som Amazon og Google så blir det vanskelig for de som er i oppstartfasen for små bedrifter å etablere seg i markedet. Denne strategien er en unik måte å skape en vekstkultur i bedrifter som gir muligheten til å vokse stor på kort tid og det er ikke så høy kostnad.

Kilder: