Rudi Barstad March 13, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Det er ingenting å si på at den digitale utviklingen endrer samfunnet vårt på ulike måter. Alt fra hvordan vi kommer oss frem til forskjellige destinasjoner, til hvordan vi søker ny jobb.

Her om dagen tittet jeg på nyhetsveggen på LinkedIn profilen min, hvor jeg kom over noe jeg syntes var veldig interessant. Selskapet CVideo, har nemlig utviklet et moderne rekrutteringsverktøy der jobbsøkere og bedrifter kan opprette en egen profil. Jobbsøkerne kan dermed lage en egen søknad i form av video, samt legge til skriftlig CV, karakterkort og lignende. Bedriftene kan på denne måten enkelt bli kjent med potensielle søkere på en annen måte, og lettere plukke seg ut kvalifiserte personer. Genialt, eller hva? 

Jeg syntes denne ideen er genial! Jeg selv er arbeidsledig og på utkikk etter jobb. Jeg har skrevet en haug med ulike søknader og CV`er, men sitter etter flere måneder med søking fortsatt uten jobb. Noe av utfordringen ved innsendelse av en søknad og CV, er at jeg ikke får gitt uttrykk for min personlige egenskaper og den personen jeg egentlig er. Dette er et problem jeg tror CVideo har løst for flere enn bare meg.

Kilder:

  • Vimeo.com/257683508
  • https://www.cvideo.no/om-oss

–  Rudi Barstad