sanderguldseth juni 16, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I forbindelsen med valgemnet digital markedsføring, har Kristo, Karoline og jeg opprettet vår egen nettbutikk. Vi har jobbet med denne i ca 2 uker og lanserte Art By X i starten av juni. 

Shopify – Logos Download

Under prossesen med opprettingen av denne nettbutikken så har vi hatt små problemer som har oppstått noe vi fikset med enkle grep. I starten oppstod det problemer med å koble domenet vårt opp imot Shopify slik at URL linken skulle bli artbyx.no. Dette problemet kan oppstå for mange som oppretter sin egen nettbutikk og vi har derfor valgt å lage en guide på hvordan man kobler eget domene opp til Shopify.

I denne guiden skal jeg gå igjennom hvordan man oppretter et eget domene, hvordan man registrerer domenet i shopify og hvordan man kobler domenet opp mot shopify ved bruk av Webhuset.no 

Vi har brukt Shopify for å sette opp vår nettbutikk. Ved oppretting av bruker på Shopify så registrerer man navnet på sin nettbutikk. Shopify tildeler deg automatisk navnet ditt som URL, men i vårt tilfelle ble dette «artbyx.no.myshopify.com» noe som er veldig upraktisk da linken blir lang og vanskelig for brukerne å huske. Vi bestemte oss da for å kjøpe et eget domene igjennom webhuset.no slik at vår URL kunne gjøres om til artbyx.no.

Velg en domenehost
Det er mange ulike aktører som leverer domener i tillegg til å være host for ditt valgte domene, så her er det bare å velge det som passer deg. Vi ønsket å bruke minst mulig penger på domenet så når vi så at webhuset.no leverte vårt ønskede domene til kun 7kr i året så var valget veldig enkelt! 

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

På webhuset så kan du enkelt finne det domenet du ønsker ved å søke opp navnet du har lyst på, er navnet ledig så registrerer du deg på siden og kjøper navnet. Her har man også valget om å betale med faktura, men da påfaller det et gebyr på 79kr.

Registrer domenet ditt i Shopify

Gå inn på Shopify.com. I menyen på venstre side trykker du på «nettbutikk», derettter «domene», så går du inn på «koble til eksisterende domene». 

Da vil siden se slik ut som på skjermbildet under. Skriv inn ditt domene og trykk «neste»

Følg deretter Shopify sin instruksjon for hvordan man kobler sammen domenet og for å sjekke om sammenkoblingen er gjort korrekt.

I noen tilfeller så kan det stå at sammenkoblingen ikke er mulig å gjennomføre. Dette kan oppstå om domenet ikke er ferdig registrert, noe som kan ta opptil 24 timer eller så kan grunnen være at du ikke har koblet domenet opp til Shopify på webhuset.no.

Koble til Shopify på Webhuset.

Logg deg inn på «kundesenter» siden. 

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Trykk på «DNS-menyen» og velger «DNS-oppføringer». Her registrerer du Shopify på følgende måte.

Alle oppføringene med type A (A-record) og CNAME er de DNS-kodene du skal endre på. Det er disse oppføringene som gjør at domenet peker til Shopify. VIKTIG: KUN TYPE A og CNAME SOM SKAL ENDRES!

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Endre A-record

Oppføringen må peke til Shopify sin IP-Adresse. Den nye IP-adressen du skal skrive inn finner du på Shopify.

  • Trykk på «+ ny oppføring» og velg deretter A-record»
  • Bruk de samme navnene som A-record har fra før, men endre IP-adressen til den som tilhører Shopify.
  • Trykk opprett. Nå som du har opprettet en ny oppføring av IP-adresse så må du slette den gamle oppføringen som peker til din domenehost. Gjenta denne prosessen på alle A-record oppføringene.

Endre CNAME

CNAME oppføringene må også endres slik at disse også peker til Shopify.

  • Trykk på «+ Ny oppføring» og deretter velger du CNAME-oppføring.
  • Her bruker du også de samme navnene som er der fra før, men endrer kun «alias av» til «shops.myshopify.com». Trykk til slutt «opprett».
  • Når du har lagt til de to NYE CNAME oppføringene så må du slette de GAMLE CNAME oppføringene som peker tilbake på webhuset. Alle CNAME oppføringene endres på samme måte og når du har lagt til de nye oppføringene så må du huske å slette de gamle!

Helt til slutt så bør alle oppføringene se ut som de var før hvor forskjellen er at det ligger nye IP-adresser på alle A-record oppføringene og nytt «alias av» på alle CNAME oppføringene. For å fullføre prosessen så må man vente til domenet ditt er registrert og aktivt før man fullfører i Shopify. Når domenet ditt er registrert og aktivt så klikker du deg tilbake til skjermbildet under og trykker «fullfør tilkobling». Om alt er gjort korrekt så skal du nå ha koblet domenet ditt sammen med Shopify og du kan nå gå inn på nettsiden din med din ønskede URL.

Håper denne guiden er til hjelp og at du får kommet i gang med din nettside! Lykke til!

sjekk gjerne ut artbyx.no i sammeslengen!

Har du noen spørsmål? Kontakt med på LinkedIn: Sander Karlsen Guldseth