toveb62 March 11, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Mange tror nok at søkemotoroptimalisering er vanskelig å holde på med. Spesielt om man ikke forstår hvordan og hvorfor søkemotorene fungerer slik som de gjør. Jeg skal derfor forsøke å gjøre dette så enkelt som mulig.

Hva er søkemotoroptimalisering (SEO)?

Søkemotoroptimalisering kan beskrives som den prosessen en bedrift gjør for å bli mer synlig i vanlige søk på nettet. Det er disse som kommer opp under de betalte annonsene og koster derfor ikke penger for bedriften. Derimot er det en utrolig lett måte å dukke høyere opp på søkene dersom man faktisk bruker tid på det. Det er en pågående prosess og derfor noe man må gjøre stadig vekk for å holde seg oppdaterte og ikke minst fortsette å ligge høyt oppe hos søkemotorene.

http://androidwires.com/semalt-expert-bilde-seo-og-muligheter-det-kan-gi

Hvordan gjøre det i praksis? 

Når man skal søkemotoroptimalisere er det flere steg man burde gå gjennom.

  1. Finn ut hvilke ord eller fraser folk bruker når de søker på produkter eller tjenester du kan tilby.

Dette er det første steget man burde sette seg inn i. Dette fordi det er nettopp disse ordene eller frasene bedriften vil bruke for å bli mer synlige. Disse burde typisk bli brukt i overskriften hos nettsiden eller H1 som det heter. Her er det viktig å alltid holde seg oppdatert. Det skjer endringer i markedet hele tiden, og trenger kommer og går like raskt. Det er derfor viktig å holde tritt med de ulike trendene i ditt markedet og ikke minst snakke med kundene for å se hva de mener er viktig.

Et godt eksempel kan vi se i skomarkedet. Vi vet at ulike typer sko passer til ulike typer anledninger. Derfor vil det være viktig her å ha riktig keyword til riktig tid på året. For eksempel vil man bruke bunadsko i mai, pumps eller pensko i desember og jobbesko eller snekkers i juni. Dette er tendenser i det markedet som det er viktig å forholde seg til i forbindelse med søkemotoroptimalisering.

2. Lær deg hvordan søkemotorer fungerer

Jeg skal ikke gå veldig dypt i hvordan søkemotorer fungerer, men i grove trekk kan vi si at google bruker såkalte «bot» som kategoriserer tilgjengelig informasjon inn i bokser som de gjenkjenner. En artikkel som forklarer hvordan søkemotorer fungerer på en grei måte: https://nettrafikk.no/effektiv-seo/

3. Hva skal man tenke på når man velger søkeord?

  • Hva søker kundene dine på?
  • Freequency – hvor ofte søker de på de aktuelle søkeord
  • Competition – se etter ord som kanskje har mindre konkurranse. Det er viktig bruke ord som ikke alle andre innen samme næring bruker. Men man må heller ikke bruke ord som ingen søker på. Et godt tips vil være å ta i bruk Google Search Consol for å se hvilke søkeord som blir søkt på ofte og hvilke som er aktuelle nå.
  • Relevans- Dette sier seg kanskje selv, men det er selvfølgelig viktig at søkeordene er relevante for din bedrift. Man vil unngå å komme opp i søk der man ikke er relevante, da kundene mest sannsynlig bare vil forlate nettstedet igjen.

Beskrivelsen ovenfor er bygd på et kurs tatt i forbindelse med sertifisering i google digital garage, noe jeg holder på med nå. For alle bedriften vil det være en fordel å sette seg inn i søkemotoroptimalisering, da alt går over til å være mer nettbasert. Kurset tar litt tid, men her har dere foreløpig en kort og konsis beskrivelse av hvordan du kan forbedre din ranking i søkemotorer. Lykke til!

Kilder:

Hvordan bli nr 1 i Google på bare 7 dager!

https://blogg.markedspartner.no/hva-er-seo-sokemotoroptimalisering-for-dummies

Google digital garage