IrisEidee February 12, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Jeg har gjennomført et nettbasert Google kurs – Powersearch. Dette er et gratis kurs som alle kan gjennomføre. Kurset består av seks deler med tester underveis og en avsluttende prøve. Det tar et par timer å gjennomføre men man lærer mye nyttig som man senere får bruk for når man skal søke på google, det vil både bli lettere å søke og du vil få mer spesifikke resultater. I dette blogginnlegget skal jeg legge ved noen tips og triks jeg lærte fra dette kurset.

Spesifiser bildesøket på Google
Når du søker på for eksempel «bil» i bilder på google vil du få opp alle mulige typer og farger av en bil. Men ofte når vi søker på noe ser vi for oss produktet i en spesifikk farge eller vi ønsker at produktet for eksempel skal være i blå eller gul. Med Google bildesøk kan du enkelt få opp hvilke farger du vil ha på søket produktet du søker etter. Bilde under er et eksempel fra mitt søk på bil der jeg brukte rød som ønsket farge.

Få bort uønskede resultater
Har du noen gang søkt opp et ord og det kommer opp masse urelevante lenker. I Google sin søkemotor kan du faktisk velge å ekskludere enkelte ord fra søkeresultatet. For eksempel ønsker du å søke opp dansen salsa men siden dette ordet har dobbelt betydning kommer det bare opp salsa oppskrifter. For å søke på salsa kan du altså utelate enkelte ord, istedenfor å søke på «salsa» kan du da søke «Salsa -tomater» . Ved å sette et minus tegn før ordet tomater vil Google filtrere ut salsa med tomat fra søkeloggen. Det er viktig å ikke ha mellomrom mellom minustegnet og ordet. Resultatet på mitt søk ser du i bildene under:

Søk med bilde
Denne funksjonen er veldig praktisk, men det er få som vet om den! Dersom du ønsker å vite mer om et bilde men usikker på hvor det kommer fra eller hva du skal søke på kan du bruke Google sin funksjon «søk med bilde». Her kan du også praktisere høye stalker ferdigheter ved å sette inn bilde av en person for eksempel fra en dating-app som du ikke vet navnet på så vil det poppe opp informasjon om personen som for eksempel Facebook profil eller andre nettsteder personen er aktiv.

Klikk her for å ta kurset du også!