Thomasmbohlin februar 1, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Verden har aldri vært mer kompleks.

Så fjern, men samtidig så nær.

Du har kanskje, slik som meg, sett de nye opplysningsreklamene til Handelshøyskolen BI der kjente norske fjes innen forretningsutvikling, norsk TV, politikere mm. forteller kort og godt om hvordan økonomi «er alt». Alt vi gjør og bearbeider styres av økonomi. Miljø, sport, børs, lykke, mennesker, krig og demokrati forklares som at alt er økonomi.

BI har flere underkategorier til hovedemnet «Alt er økonomi».

Mellom et par YouTube-videoer jeg så her om dagen poppet det opp en reklame før en av de mange videoene jeg vekslet mellom. Jeg hørte ordene kunstig intelligens, blockchain og Tingenes Internett og ble fort fanget.

Reklamen bestod av et 2 minutters foredrag der inkubatorleder for StartupLab i Forskningsparken, Lauga Oskarsdottir, prater om hvordan tech er trenden, men at kontantstrøm her hovedingrediensen i en suksessfull bedrift.

Du kan sitte med verdens beste idé, utvikle det mest innovative produktet som noen gang er skapt, men uten riktig markedsføring og salg av dette produktet vil du nok aldri lykkes på markedet.

Hvordan fungerer dette? Hva skal til for å lykkes på markedet?

Det hjelper ikke å kun ha verdens beste produktidé klar. Veien til suksess er beinhard, men ved å ta de riktige valgene er dette fullt mulig.

Facebook lykkes ikke fordi de hadde den beste tjenesten eller den beste plattformen. Grunnen til at Facebook er en slik gigant i dag er på grunn av deres enorme brukermasse. Mange vil si at for å lykkes med din idé er du avhengig av en komplett og nøye bearbeidet forretningsplan der du lister alle mulige faktorer som skal være med å påvirke din vei inn på markedet, alt fra key partners til kunde- og kostnadsstruktur.

Ja, dette er viktig å ha som grunnmur og som en slags basis, men det er faktisk ikke sånn at gode tjenester eller produkter selger seg selv. Mange gründere glemmer ofte noen av de viktigste komponentene for vekst. Ved å være ambisiøs og besitte evnen til å stå løpet ut vil man ofte kunne skape mye ut av lite, noe som vil oppdages både hos investorer, men mest viktig, hos kundene. Det å kunne skape tillit, sterke bånd og nettverk er like viktig som forretningsforståelse og  økonomisk forståelse.

Dette vil kun være en introduksjon til et mer omfattende innlegg ettersom vi går dypere inn i den digitale markedsføringens verden. Ta en titt på videoene jeg har lenket til. Hva syns du om temaet?

– T

The post Er alt økonomi? appeared first on Thomas Bohlin.