emilybedwards mars 16, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

De digitale sporene vi etterlater oss skremmer mange. Våre digitale aktiviteter og personlige opplysninger lagres steder vi ikke engang vet om. Mange synes dette er skremmende, og liker ikke følelsen av å bli overvåket på denne måten. Svært mange apper per dags dato har stedstjenester tilgjengelig. Det betyr at appen registrerer hvor du er, til en hver tid. Denne informasjonen lagres, og kan senere brukes i markedsføring og reklame.

Vi kan alle kjenne oss igjen i reklamene som følger etter oss, etter å ha besøkt en nettbutikk. Ved å kun være inne på en nettbutikk i et par sekunder, kan du banne på at disse produktene følger deg i uker fremover. Hvis du er i tvil om du skal kjøpe ny sofa, og bruker noen minutter på å sjekke ut ulike alternativer på nett, kan du være ganske sikker på at du vil bli introdusert for disse sofaene i tiden fremover. Det er vel forståelig at algoritmene arbeider på denne måten. Eller hva? Jo, fordi vi blir påvirket.

Det er lett for forbrukeren å glemme fordelene med disse digitale sporene. Vi har lett for å tro at det kun er negative sider, som sleipe reklamer som lurer deg til å kjøpe noe du egentlig ikke trenger. Det er viktig å huske at vi etterlater oss en personlig og verdifull digital verktøykasse. Med informasjon om oss som personer, våre kvaliteter, ferdigheter og interesser. Vi gjør oss synlige for fremtidige arbeidsgivere, noe som er et «must» den dag i dag. De aller fleste arbeidsgivere gjør et raskt Googlesøk av potensielle arbeidstakere. Og hva vil de da finne? Jo, de vil finne link til LinkedIn profilen din, bloggen din, innlegget ditt i Finansavisen og alt annet du er stolt av. (Tatt i betraktning at du har vært nøye når det kommer til delinger, arbeidsgiver kan også finne dine mindre stolte øyeblikk).

Kort oppsummert er det både fordeler og ulemper ved digitale spor. Jeg mener personlig vi må bruke dem for alt de er verdt, og fortsette å fylle opp den digitale verktøykassen vår for å få fremtidige gevinster.

// Emily

 

Medie lånt fra: http://www.adweek.com/digital/8-digital-stats-from-last-week-that-marketing-players-need-to-know/