mfper juni 18, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hei. I dette innlegget så skal jeg fortelle litt om min erfaring av å starte en nettbutikk som en del av en gruppeeksamen. Vi var en gruppe på tre personer som alle hadde valgt Digital markedsføring som valgfag i det fjerde semesteret av en bachelor ved Høyskolen Kristiania.

Oppgaven gikk ut på at vi skulle starte en nettbutikk hvor vi må selge et produkt. Vi som gruppe måtte snakke sammen og diskutere hva vi ønsket å selge. Det var en bekjent av en i gruppen som lagde veggpynt på fritiden. Vi syntes dette var kult og forhørte oss om det var interessant å inngå et samarbeid. Vi ble da enige om at vi skulle starte en nettbutikk hvor vi skulle selge veggpynten. Vi skulle gjøre alt av markedsføring, logistikk og kundeservice forbundet med nettbutikken. 

Etter at vi hadde funnet ut av hva vi skulle selge på nettbutikken, så måtte vi komme på et navn. Vi valgte Dart Galleri som skal stå for digital art galleri. Navnet passet godt da hun som laget motivene til bildene lagde bildene gjennom et digitale verktøy som hun hadde på sin PC. Hun hadde mange bilder, men vi valgte dem vi syntes var de stiligste og passet til den markedsføringen vi ønsket å gjennomføre.

Ingen i gruppen har startet en nettbutikk tidligere så vi forventet at det skal være tekniske vanskeligheter. Vi møtte på noen problemer da vi skulle velge domene navn på nettbutikken. Flere av domene navnene vi hadde valgt var opptatt, derfor måtte vi endre navnet til ett som var ledig. Målet vi hadde satt oss i var lage en fungerende nettbutikk, men vi forventer at det kommer til å være flere problemer som vi må kunne håndtere. Det vi ikke forventet var at det var mange av problemene som vi klarte å løse selv, det tok lang tid men vi fikk det til. 

Vi hadde mange ideer på hvordan vi skulle gå videre med nettbutikken og hvordan vi ønsket at utviklingen skulle være. Vi tenker å bruke Instagram som er en bildedelings plattform til å skape oppmerksomhet rundt veggpynten. Det er mange som bruker den taktikken og vi oppfatter at det kan være effektivt.

Vi tenker at det mange problemer som oppstår når man gjør noe man ikke har gjort før, men med tålmodighet og stå på vilje så får man det til.