anehei mars 7, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

26. Februar var det avreise til Dublin med en stor gruppe studenter fra Digital Markedsføringsklassen. Annet enn at jeg gledet meg til å dra på tur med medstudenter og bli bedre kjent med flere i klassen, samt besøke Google og se en ny by jeg aldri hadde vært i før, hadde jeg ikke rukket å gjøre meg opp så alt for mange tanker angående turen, men dette ble absolutt en minnerik tur – på flere måter!

Gardermoen til Dublin
Reisen over fra Gardermoen til Dublin gikk så og si knirkefritt, sett bort i fra en time forsinket avgang – men det kan man vel forvente, selv i Norge, på denne årstiden? Vi er jo for så vidt vant med snø og uvær, noe vi skulle erfare at irene virkelig ikke var. Mer om dette senere! Vi var ihvertfall en fornøyd gjeng som ankom Dublin mandag ettermiddag, klare for å sette våre spor på byen.

Det var ikke lagt så alt for mye planer mandag ettermiddag, så vi hastet ikke avgårde fra flyplassen for å rekke noe. Det tok oss i underkant av en halvtime med kollektivtransport (litt mer fancy enn hjemme i Oslo, les; to etasjes buss!) å komme oss til Dublin sentrum, og ved hjelp av Google Maps fant vi frem til AirBnB-leilighetene vi skulle bo i uten problemer! Hva skulle vi gjort uten smarttelefoner og fri 4G i hele Europa hos de fleste teleoperatører? Jeg er ikke i tvil om at vi hadde klart oss og funnet veien til leilighetene, men litt research i forkant angående hvor leilighetene lå i forhold til busstoppet hadde kanskje vært nødvendig!

Kveldstimene av vår første dag i Dublin ble brukt til å komme seg tilrette i leiligheten, før det ble middag på en lokal restaurant. Italiensk var det som stod på menyen der! Videre bar turen til en irsk pub ved navn Ferryman for en øl – er man i Dublin så er man i Dublin, tross alt! Det ble likevel en tidlig kveld, og vi var klare for å utforske Dublin mer dagen derpå.

Dublin by day
Tirsdagsmorgen var vi en gjeng på rundt ti stykker som bestemte oss for å ta frokosten på en café like rundt hjørnet for leiligheten vi bodde i. Her gikk praten i ett på tvers av langbordet, dog kom stillheten da maten, etterlengtet, kom på bordet. Hva er vel bedre enn å kunne starte dagen med en skikkelig ”Irish Breakfast” og en kopp kaffe? Vi var i hvertfall klare for en dag med opplevelser, spente på hvordan besøket hos Google kom til å bli. Noen av studentene i klassen var også så heldige å få besøke Facebook etter besøket hos Google, men da Facebook hadde mindre kapasitet til å ta i mot studenter fikk dessverre ikke alle blitt med dit. Dette er selvfølgelig forståelig, og det virket som om de som fikk besøke var veldig fornøyde med resultatet!

Besøket hos Google derimot stod til all forventning, og enda litt til! Her fikk vi se kontorene deres, hvordan de jobber og et lite innblikk i hvordan en arbeidshverdag hos Google foregår. Her er det ikke nødvendigvis 8-16 eller 9-17 dager, det virket som om dette var noe mer fleksibelt, så lenge du fikk gjort det arbeidet som du måtte. Vi ble guidet rundt i grupper på ti for å se kantiner, treningssenter, svømmebasseng, mikrokjøkking, avslappingsområder, takterasser – ja, de har jo alt der! Jeg fikk også inntrykk av at arbeidsmiljøet hos Google er veldig bra, noe jeg tror det åpne landskapet og alle plassene de ansatte har muligheten til å kommunisere med hverandre er med på å forsterke. Det var jo ”selvfølgelig” bordtennis og biljardbord i de fleste av de sosiale områdene, så her er det mulighet for å koble av ordentlig mellom arbeidsøktene. Dette var et besøk som absolutt gav mersmak og jeg er ikke i tvil om at Google er et spennende og utrolig lærerikt sted å jobbe! Kanskje ender man opp med å søke internship der for sommeren 2019? Det hadde vært noe!

Tirsdagen ble videre brukt til å utforske Dublinsgater og shoppingmuligheter, samt noe vi da ikke visste; en forsmak på hva vi hadde i vente værmessig de kommende 36 (ca) timene. Da vi kom hjem den ettermiddagen hadde vi i løpet av dagen hatt sol, regn, snø, vind og haggel.

Middagen ble take-away hjemme i leiligheten, levert på døren, før vi ble sittende å prate til langt på natt. En meget vellykket dag, med andre ord!


Hjem kjære hj- …nei, vent
På onsdag stod hjemreise på planen, men dette temaet bar en viss skepsis med seg. ”Beast from the East” var nemlig på vei over Dublin, noe vi hadde erfart dagen i forveien med alt mulig slags vær! Hjemreisen måtte derfor muligens bli satt på vent. Vi dro likevel glade og fornøyde til flyplassen, fikk sjekket inn og plassert oss ved gaten, klare for avgang. Klokken tikket og avgangstidspunktet kom nærmere og nærmere, til det til slutt ble passert – ikke noe SAS-fly å se, ingen ansatte ved gaten heller. Ikke et godt tegn. Ti minutter gikk og vi får beskjed om at flyet er forsinket til klokken 14:00. ”Jaja, da kommer vi oss hvertfall hjem i dag da” sa folk.

Feil. 

Det gikk ikke lange stunden før en stemme runget gjennom avgangshallen på høytalerne ”Flight SK4604 to Oslo is cancelled due to severe weather conditions”, noe alle rynket på nesen av for utenfor vinduet var det nå litt snø på bakken, overskyet, men allikevel sol – ”en helt vanlig mandag hjemme i Norge” sa noen. Vi var altså fanget i Dublin. Fanget av ”Beast from the East”. De neste fire timene ble det mye venting før vi ble plassert på et hotell en halvtime unna flyplassen. Selv om denne ekstra natten i Dublin ikke var planlagt var det absolutt god stemning blant studentene og vi fikk tid til å bli enda bedre kjent med hverandre – noe som ikke var annet enn positivt!

Torsdag møtte oss med enda verre vær en onsdag, det hadde kommet mer snø og det blåste ganske kraftig. Etter en noe hektisk avgang fra hotellet kom vi oss til flyplassen i tide for innsjekk og i dag ble ventingen hovedsakelig på flyet etter boarding. Der ble vi sittende i to timer før vi faktisk fikk beskjed om at nå skulle vi få ta av, men dette var ingen selvfølge før vi faktisk satt fart nedover rullebanen. Omtrent på det tidspunktet vi skulle landet i Oslo torsdag ettermidag tok vi av fra Dublin – vi var på vei hjem!

Tre dager i Dublin ble til fire dager i Dublin – fire bra dager i Dublin! Alt i alt var det en veldig bra tur som bar med seg mange nye opplevelser og bekjentskaper med flotte medstudenter, som jeg absolutt ikke ville vært foruten!