emiliaams april 4, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Klassen jobber for tiden med en eksamen hvor vi skal lage en nettbutikk. I den anledning ønsker jeg å legge frem 5 tips til hvordan din nettbutikk kan blir mer attraktiv.

VÆR RELEVANT 
Det er avgjørende at du holder deg oppdatert på det som skjer i bransjen du opererer i. Er det nylig blitt lansert en ny betalingsfunksjon, vil det potensielt være en god idé å implementere den i nettbutikken din. For eksempel gjøre det mulig for kunden å betale med Vipps; det gjør effektiviserer betalingsprosessen mer effektiv og det er nettopp det folk ønsker i sin travle hverdag.

VÆR ÆRLIG
Det viktigste med en nettbutikk, en blogg eller annen plattform, er ærlighet. Ikke lov noe du ikke kan garantere. I en beskrivelse av et produkt er du ikke nødt til å fortelle alle ulempene med produktet, så lenge du legger frem alle egenskapene produktet faktisk har.

Ved å snakke seg bort fra oppståtte problemer er det fare for mistillit, og mistillit vil kunne føre til tap av lojale kunder. Ved feil i tilknytning til levering eller ved betaling, legg deg flat og vær løsningsorientert som fører oss til neste tips.

VÆR LØSNINGSORIENTERT
En må være forberedt på uforutsette hendelser samt reklamasjoner, treg leveringstid og liknende. Ved slike tilfeller er du nødt til å være rask på ballen til å finne en løsning er som vil være fordelaktig for kunden, under innenfor rimlighetens grenser selvfølgelig. Med mangel på et godt norsk ord for dette kalles nettopp dette for «service recovery».

VÆR TILGJENGELIG
I følge HupSpot bruker mer enn 70% mobilen når de surfer på nett. Med dette tallet i betraktning sier det seg selv at man er nødt til å være tilgjengelig for kunden. Kunden forventer raskere tilbakemeldinger i dag enn for bare 5 år siden. Enten det er på Facebook eller via mail/telefon eller i en chat på nettsiden. Med tanke på hvor stor andel som surfer på nett med mobil, er nettbutikken også nødt til å være tilpasset for bruk på mobil på mobilen, slik at det er like enkelt å handle fra nettbutikken via mobil som på en Mac.

VIS KVALITET  OG SYNLIGHET
Enhver god nettbutikk viser til god kvalitet. Med god kvalitet mener jeg at den har et utseende som er brukervennlig og som har viktige elementer synlig for kunden, samt et rent design.

Alle overnevnte punktene må være på plass for å få en helhetlig og vellykket nettbutikk. Det hjelper lite å være løsningsorientert om du ikke er tilgjengelig for kunden. Det samme gjelder kvalitet og synlighet sammen med det å være relevant. Det er ikke nødvendig å komplisere det, men gjør det du gjør bra og vær åpen for tilbakemeldinger som vil være en hjelp til forbedring av nettbutikken.


KILDER

https://blog.hubspot.com/marketing/improve-my-brand

http://calmlock.co.zw/12-ways-to-improve-your-website-in-2017/