linnlorentzen april 2, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hva er grønn markedskommunikasjon? Naturlig nok handler det om bærekraft også denne gangen.

Grønn markedskommunikasjon viser til hvordan man kan fremme tjenester og produkter på en bærekraftig måte, for eksempel gjennom sosiale medier eller reklame. Men denne formen for markedskommunikasjon kan være vanskelig og komplisert, fordi fakta skal sjekkes og etterprøves. Det er ekstremt viktig at et produkt ikke er utsatt for grønnvasking, som betyr at produktet ikke er bærekraftig eller et øke-produkt, men som kun har et merkenavn eller reklame som gir feil informasjon. Her har enkelte kun sett på fordeler, og ikke ulemper.. Dette fører ikke bare til feil informasjon, men bidrar også til feil prising i markedet. Veldig dumt å gjøre en grønn investering, som slettes ikke er grønn.

Volkswagen måtte betale etter å ha innrømmet utslippsjuks tilbake i 2015. Toppledere i VW var klar over at over 500 000 biler, kun i USA, brøt utslippsgrensene. Firmaet tjente milliarder på juks alene, men har måttet tilbakebetale for bedrageriet.

Løsninger for bærekraftig elektrisk mobilitet | Elbil | Volkswagen ...

Igjen kan man vise til Miljøfyrtårn, som er en type «co-branding» som kan dokumentere miljøeffektene av et produkt. Svanemerket er en annen type, hyppig brukt av ulike segmenter i markedet. På denne måten kan vi som brukere være sikre på at produktene vi kjøper, og mest sannsynlig bruker, har den kvaliteten og standarden vi er ute etter. Ikke bare når det kommer til bærekraft, men også menneske- og arbeidsrettigheter. 

«Så se etter Svanemerket neste gang du er i butikken!» 

Svanemerket 25 år - Svanemerket.no

Grønn markedsføringsledelse – Arne Nygaard.