christinalundsten mai 18, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Denne uken blir vi utfordret til å finne et engelsk dybdeinnlegg som er godt skrevet, oversette det til norsk og forbedre det. Det skal sies at det er litt skremmende å skulle ta noe som en annen har skrevet for å forsøke å gjøre det enda bedre, men god læring er det absolutt!

Først og fremst vil jeg fortelle hvorfor jeg synes innlegget er bra og nettopp hva det er som gjør det så bra.
Jeg liker innlegget fordi det er konkret og tydelig, allerede i første paragraf får man mye nyttig informasjon presentert på en enkel måte. Innlegget er bygget opp av pyramideprinsippet, det vil si at forfatteren presenterer temaet med å gi svaret, som deretter er støttet opp av fakta, analyser og lignende.

Originalinnlegget finner du her: https://hitenism.com/build-brand/

Bilde lånt fra pt.pngtree.com

Skrevet av Hiten Ism

I sine første måneder som medgründer av Buffer skrev Leo Widrich to til tre gjesteblogginnlegg hver dag. Januar 2011 var hans første måned i selskapet og allerede i april var merkevaren deres omtalt i over 100 blogger. I løpet av ni korte måneder ble Buffer til et meningsfylt merke, med over 100.000 registrerte brukere.

Noen sier at det Leo gjorde var ” innholdsmarkedsføring “, “kundeinnsamling” og ” gjør ting som ikke skalerer “, men da ser man ikke det større bildet.

Viktigheten av merkevare

“Du bygger et merke når du har skåret ut et stykke av folks hjerner.”

Amazon har et stykke av hjernen våres. Nesten hver gang du tenker på å kjøpe et produkt – tenker du på dem. Hvorfor? Fordi du vet det er der du får den laveste prisen, du kan trykke to ganger og ha den hjemme hos deg om to dager.

Når du bygger et nytt merke betyr det at du i startfasen får direkte kunder som besøker nettstedet ditt, som besøker siden din kun fordi de hadde en tanke som førte til at kunden søkte på nettsiden din. Fordi du har satt spor i hjernen til kunden. På lang sikt betyr dette at merkevaren din sprer seg fordi folk tenker på din nettside, som kan gjøre at de forteller sine venner om den.
Derfor er det viktig å bygge merkevaren din. Det er det som gir vekst.

For å bygge merkevaren din fra ingenting trenger du to ting:
– Innovativ
– Repetisjon

Innovativ

Innovativ: kvaliteten på å være ny, original eller uvanlig.

Bilde lånt fra etsy.com

Siden 1999 har 37signals blogget om hva de gjør, hvorfor de gjør det og hvordan de tenker på å bygge virksomheten sin. Da de startet var det høyst uvanlig. Ingen andre delte hvordan de balanserte det å lage produkter samtidig som rådgivning, eller hvordan de gjorde A/B-testing for SaaS-virksomheter.
De er plakatbarnet i SaaS for å skape nyhet rundt merkevare ved å dele, utdanne og hjelpe andre mennesker å lære.

Slik definerte vi innovativitet til vårt merke på KISSmetrics:

“Vi ville dele noen og alles markedsføringsanalytiske innhold, så lenge det var av høy kvalitet og virkelig nyttig.”

Vi definerte merkevaren vår ved å være nyttig, og det gjorde at markedsførere brukte Twitter-kontoen vår for å lære mer om analyse. Med tiden vokste Twitteren vår til 200 000+ mennesker, uten å bruke en krone.

Slik definerte Leo innovativitet til Buffers merkevare :

“Hvordan gjøre det bra på Twitter, med eller uten Buffer.”

Over tid tilførte de mer innovativitet i merkevaren med sin vitenskapelige tilnærming til lykke og produktivitet, og sin radikale tilnærming til selskapets gjennomsiktighet. De var i stand til å holde seg ferske og få den til å vare, fordi den kom fra et autentisk og ekte sted.
For å bygge et merke kan du ikke bare snakke om innovativitet. Du må faktisk sette det ut i livet og skape en ny opplevelse for mennesker.

Gjentakelse

For å skille ut plass i noens hjerne, må du komme i hodet deres igjen og igjen til du er der for å bli. Du trenger repetisjon. Innholdet i “innholdsmarkedsføring” er nøkkelen her:

“Innhold kan være en tweet, et Facebook-innlegg, et blogginnlegg eller hva som helst som kan produseres og distribueres gjentatte ganger.”

Kraften til innhold er at den kan skalere, både når det gjelder det uendelige antall mennesker som kan konsumere et individuelt innhold og de utallige måtene innhold kan pakkes og produseres. Den skalaen er det som skaper repetisjonen som gjør merkevaren.

Når Leo snakker om sin gjestebloggingsstrategi understreker han viktigheten av å ” velge [mengde] fremfor kvalitet .” Sagt annerledes:

“Folk overvurderer ofte merkevare og undervurderer repetisjon av merkevarer.”

Leo holdt stoffet smalt og sentrerte helt rundt hvordan det gikk bra på Twitter. Han satte fokus på repetisjon og skaffet ut over 150 gjesteposter, og det var det som gjorde Buffer til en autoritet.

Hos Quick Sprout bygde vi et merke gjennom min medgründer Neil Patel. Vi satte nesten identiske bilder av ansiktet hans på forsiden, på sidefeltet til bloggen, på Twitteren hans, på hans personlige side og mer. Alt den repetisjonen legger opp til å gjøre et minneverdig inntrykk og hugge ut plass i folks hoder.