christinalundsten mai 10, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Det er sikkert mange som er godt i gang med nettbutikkene sine allerede, men jeg tenkte jeg skulle lage et innleggg om hvordan du enkelt legger til varer rett fra Printful sin nettside til Shopify kontoen din.

På denne måten slipper du å gjøre ting dobbelt, og du trenger heller ikke å gjøre egne innkjøp til nettbutikken for å ha varer på lager. En ganske enkel måte, samtidig som at du selv kan legge inn prisen inkludert frakt.

Først og fremst må du finne produktet du skal legge ut på “Product Templates”.

Her ser du et eksempel av et produkt vi lagde til vår nettbutikk aerlig.no på vår side. Hold pilen din over, og klikk “View” og deretter “Add to Store”.

Da vil du få opp et lignende bilde under, hvor du kan velge hvilke størrelser du ønsker å selge i nettbutikken din. I klær kan du velge alt fra XS-4XL i noen av kvalitetene, men det er ikke alltid nødvendig å ha alle størrelsene.

Trykk på “Proceed to mockups”. Her kan du velge hvordan du vil at produktet skal vises i nettbutikken din (hvis du ikke har tenkt til å bruke egne bilder med en gang). Til dekselet ville jeg valgt den som heter “Lifestyle mockups” for å vise et litt mer hverdagslig bilde av det, så man får følelsen av at det er slik det faktisk vil se ut. På klær kan du velge å ha “flat-lays” som betyr at produktet er tatt bilde av når det ligger på bakken. Har du valgt et unisex produkt kan du velge å legge til flere bilder som mockup. Det kan være lurt for å vise hvordan produktet ser ut på både jenter og gutter.

Trykk på “Proceed to details” for å tilpasse produktet enda mer til nettsiden din.

Deretter kan du velge hvilken bakgrunn du skal ha til dekselet. Til klær er ikke dette et alternativ, men det er mange fine alternativer på forrige side.

Velg det layoutet som passer nettsiden din best. Har du en side med litt natur farger og tema ville jeg for eksempel valgt “Lifestyle 4”, men hvis du har en veldig minimalistisk side ville jeg kanskje heller valgt “Lifestyle 1”.

Trykk på “Proceed to details”.

På denne siden kan du endre forklaringen på produktet hvis du trenger det, den er allerede markert for at den legges automatisk inn i nettbutikken din som du har koblet opp til kontoen, men nederst oppdaget vi i dag at du kan klikke på “Display my product with free shipping”.

Vi fant ut når vi kjørte en test at det var ganske dyr frakt siden varene shippes fra USA og EU, som gjorde at vi fikk litt bakoversveis. Men med denne funksjonen kan vi bare prise opp varen slik at vår innkjøpspris lagt sammen med fraktprisen blir vår utpris. Da kan man selvfølgelig velge selv hvilke krone og øre man skal runde opp til, som du ser på bildet under.

Som du ser koster varen 105.34 NOK inn og frakten koster 112,68 NOK. Det blir til sammen 218.02 NOK så vi vil få en fortjeneste på 30,98 NOK. Det er ikke en høy fortjeneste, men vi er fornøyde med det så tidlig i fasen. All profitt er bra profitt akkurat nå.

Til slutt trykker du “Submit to store”, og du vil øyeblikkelig se at varen din dukker opp under “Produkter” på din Shopify konto.