Leane Louise mai 21, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Har du noen gang tenkt på hvordan bedrifter som Netflix, Airbnb, Instagram og Facebook har vokst så fort? Hvordan kom de seg til der de er nå? Disse mediene blir brukt av flere tusen mennesker over hele verden. I dette blogginnlegget skal jeg ta for meg konseptet bak vekstmarkedsføring som i hovedsak er fokusert på strategier som gir bedrifter vekst, også kjent som Growth Hacking.

Hva er Growth Hacking?

Begrepet Growth Hacking kommer av Sean Ellis, grunnleggeren av GrowthHackers i 2010. Growth Hacking er strategier som kun er fokusert på vekst. Disse strategiene brukes i forhold til en bedrifts oppstart i en tidlig fase som trenger en stor vekst på kort tid uten å bruke en stor sum av penger. Målet med Growth Hacking er å skaffe mange brukere eller kunder som mulig på liten tid.

Hvem er den typiske Growth Hackeren?

En Growth Hacker er en som bruker kreative og rimelige strategier for å hjelpe bedrifter med å slappe og beholde sekunder. Som nevnt tidligere er det også kjent som vekstmarkedsføring/ vekstmarkedsfører men dette innebærer ikke bare å markedsføre. Alle som er involvert i et produkt eller en tjeneste, inkludert produktledere og ingeniører kan være Growth Hackers.

Den typiske Growth Hacker er obsessive, nysgjerrig og analytisk. Deres fokus er å finne og bruke startegier som vil hjelpe bedriften. med å vokse. Dette innebærer at de må prioritere, teste nye konsepter innen vekststrategier. I tillegg til å analysere disse om hvordan disse fungerer og hva som ikke fungerer. Sosiale medier er et av verktøyene de bruker og her må de identifiser hvilke kanaler som gir dem kunder og deres suksess.

Hvordan fungerer Growth Hacking?

Pirate Metrics 5 step overview
https://www.paldesk.com/aarrr-pirate-metrics/

Det er ulike startegier som fungerer for ulike bedrifter, men mange starteup bedrifter bruker Dave McClures sin «Pirat trakt» som er en oppskrift på vekst. Denne trakten inneholder (AARRR):

  • Anskaffelse/ Acquisistion – Fra hvilke kanaler kommer våre besøkende/brukere. Her møter vi kundene for første gang.
  • Aktivering/ Activation – Hvor mange av deres problemer kan vi tilfredstille? Her vil kundene teste ut produktet/tjenesten
  • Bevaring/ Retention – Kommer de tilbake? Her er måle å beholde kundene.
  • Anbefaling/ Refferal – Liker de produktet eller tjenesten godt nok til å anbefale den videre til venner og familie? Her vil det være fokus på vekst innad i bedriften.
  • Inntekter/Revene – Innektene begynner å komme ettersom besøkende begynner å kjøpe dine produkter og tjenester.

Andre strategier inneholder fokuserer på å bevisstgjøre kunden som fokus, men uansett strategi vil hovedfokuset være å få trafikk og besøkende på siden, som blir brukere og tilfredstille brukerene behov.

Eksempler på growth hackingNasty Gal

De fleste Growth hacking strategiene faller inn i 3 hovedkategorier: Innholdsmarkedsføring, produktmarkedsføring og reklame. Avhengig av hvilken startegi hun bruker kan innholdsmarkedsføring være en måte å spre budskapet om produktet ditt på. Typiske aktiviteter for markedsføring av innhold kan være: Innhold på sosiale medier, Webinarer, konkurranser og gaver, samarbeid med influencere, epostmarkedsøfring osv.

Skjermbilde av Nastygal.com

Sophia Amoruso startet en eBay-bedrift som solgte vintageklær under navnet Nasty Gal Vintage. Amoruso utviklet relasjoner med vintage-selgere og brukte Google til å undersøke nye motetrender og hentet modeller igjennom MySpace og betale dem med mat for å være modeller for varene hennes. Ettersom hennes innhold fikk flere besøkende på hennes. Senere ble hun sparket av eBay etter å ha brukt den til å markedsføre sitt uavhengige nettsted for e-handel. 4 år senere hadde hun en inntekt på 100 millioner dollar og idag har Nasty Gal kunder i over 150 land og utviklet sine orginale design

Men hva var hennes oppskrift?

En gjennomtenkt produktlinje – Med nøye planlegging av hvordan plaggene skulle presenteres solgte hun ikke bare plaggene men en stylingtjeneste til hennes kunder.

Testing og optimalisering – Dette er essensielt innen Growth Hacking. Ved å spore klikk, eksprementering av ulike strategier og ulike trender fant hun ut av hva som fungerte og hva som ikke fungerte for hennes bedrift. Dette gjorde at hun fikk en bedre tilnæring til salg og markedsføring.

Merkevarebygging – For å skape et personlig inntrykk av merket brukte Amoruso sosiale medier, men hennes egen stil og personlighet fikk hun 3 milioner følgere på Instagram og Facebook. Disse plattformene var verdifulle for å skaffe kunder og engasjement.

Hvordan implementere growth hacking?

Om du er i en oppstartsfase i en liten eller stor bedret, B2B eller B2C kan du ta i bruk denne prosessen ved å tilpasse den til din bedrift for å få en velykket vekst. Her er noen steg som viser hvordan du kan implementere Growth Hacking til din bedrift:

  1. Perfeksjoner produktet ditt – For å forbedre produktet ditt må du analysere behovet i markedet og bruke resultatene for å se hvordan urdu kan optimalisere ditt produkt. Denne prosessen kalles «Produktmarkedspassform» og sørger for at ditt produkt eller tjenesten du tilbyr er så sterk og nådd sitt potensiale før du utfører en vekststrategi.
  2. Sett målbare mål – For å implementere growth hacking er det viktig å sette målbare mål. Dette er mål er som er presise men oppnåelige. Dette vil begrense fristelsen til å utvide fokuset ditt og maksimere tiden du bruker på å teste og forbedre din tilnærming. Ved å h klare og tydlige mål kan disse brukes som retningslinjer.
  3. Test tilnærmingen din – Growth Hacking understøttes av kreativitet og testing, det er avgjørende for å måle hva som vil og ikke vil fungere for deg. Testene bør være enkle slik at du kan bruke datene slik at du kan implementere de beste kombinasjonene for å forbedre bedriften din sin vekst.
  4. Analysere ytelse – For å holde deg i tråd med dine mål må du analysere dataene du får inn. Ved hjelp av verktøy som Google Analytics kan du kartlegge din fremgang og bruke disse dataene til å justere og tilpasse prosessen.
  5. Optimaliser – Om du implementerer en helt ny tilnærming eller forbedrer den du allerede har er det verdi i «learning by doing»- konseptet. Suksess kommer ved å være tålmodig og å praktiskere.

Har du hørt om Growth Hacking før?

Kilder

Optinmonster.com/glossary/growth-hacking/

https://digitalmarketinginstitute.com/en-eu/blog/growth-hacking-explained-can-benefit