Derya mai 16, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Dette innlegget er oversatt og omskrevet (omformulert) av meg. Det originale innlegget er skrevet av Neil Patel.

Jeg har valgt å oversette dette innlegget fordi dette er noe som er relevant for eksamensoppgaven vår hvor vi er i gang med å lansere nettbutikken vår. Jeg ville lære mer om hvordan vi kan gjøre oss butikken, merket og konseptet vårt mer synlig. SEO er et spennende tema å lære om og jeg ønsket å lære mer om hvordan man kan bruke SEO for å skape trafikk og engasjement, særlig for vår egen del.


SEO for et “lite” nettsted som verken har besøk eller penger

tiny

Mange små virksomheter er usikre på om det er verdt å satse på å investere tid på SEO. Svaret er at du bør bruke tid på SEO, spesielt hvis ingen besøker nettsiden din. Poenget med SEO er å gjøre nettsiden din mer synlig. Synligheten av nettsiden din vil altså ikke øke hvis du utelukker å gjøre SEO. “Å gjøre SEO” kan bety forskjellen mellom å ha 0 besøkende og få varme leads (potensielle kunder) fra siden din.

Den andre grunnen er at SEO er den mest kostnadseffektive metoden for markedsføring av små virksomheter med lav markedsbudsjett. Annonsekostnader kan være utenfor rekkevidde for virksomheter med en stram budsjett, og selv om det kan gi kortsiktige gevinster, vil man raskt tippe over det man egentlig har råd til.

SEO er annerledes. Selv om man ikke ser en umiddelbar økning i trafikk, har man i hvert fall bygget et fundament som vil vare i flere år. I tillegg er kvaliteten på trafikken fra SEO mye bedre enn hva du ville fått fra en PPC kampanje. Organisk trafikk skaper nysgjerrighet, engasjement og kundetrafikk (warm traffic). PPC skaper kun trafikk så lenge du betaler for brukerens klikk, og det krever i tillegg mye å generere riktig form for nysgjerrighet, landingsside og kundereise fra en betalt annonse.

SEO er avgjørende for alle nettsider, inkludert din. Selv om du på en gjennomsnittlig dag ikke har noen besøkende på siden din, finnes det teknikker for SEO som du kan bruke for å sette i gang. Det trenger ikke å være komplisert eller ta lang tid. Under har du en video av Neil Patel hvor han forklarer hvordan man kan drive SEO på en nettside uten trafikk.

Utvikle en innholdsstrategi

De fleste små nettsider nøler med å utvikle en innholdsstrategi fordi de tror det krever mye jobb. Selv om det er sant, er det mange grunner til hvorfor man bør vurdere å lage en innholdsstrategi.

For det første vil søker folk etter autorative svar på spørsmålene de har. Dette er grunnen til at blogger som Backlinko og Copyblogger ble store.

image05
image04
Slike autorative artikler ga dem berømmelse.

De to bloggene gir en viktig lærdom: Hvis du kan gi detaljerte svar på folks spørsmål, vil du bli lagt merke til. Bedrifter som bruker innholdsmarkedsføring har seks ganger så høy konverteringsfrekvens enn konkurrentene som ikke bruker innholdsmarkedsføring. Så hvordan lager du innholdsstrategi?

Det er to enkle trinn:

  • Først finner du ut av hva du skal skrive om
  • Deretter skriver du om det.

Og det er det.

1. Finn skjæringspunktet mellom 1) produktet ditt eller den servicen du tilbyr, og 2) hva potensielle kunder søker etter. Du må altså bestemme hva du tilbyr, og hva folk søker etter. Det er dette skjæringspunktet som vil danne kjernen i innholdsplanen din. Gjør man dette riktig vil man klare å få oppmerksomhet fra folk som er befinner seg i vurderingsfasen i kundereisen.

image10

2. Skap et innhold rundt temaene folk søker på
Den andre fasen i å skape en innholdsstrategi er gjennomføringsdelen. I denne delen skriver du innhold, og den beste formen for innhold er et langformet innhold. For å kunne komme seg på topp, skape oppmerksomhet og tillit, må innholdet være langt, dypt og autorativt.

Tips for å bygge en suksessfull innholdsstrategi

Patel har samlet noen av sine beste tips når det gjelder å utvikle en innholdsstrategi som fungerer for deg.

For det første, ikke overvelde deg selv. Ikke gjør for mye på en gang. Det er bedre å fokusere på å legge innsatsen i én innholdstype om gangen. Blogging er en god start. Det er en lett måte å lansere en innholdsstrategi på, og det er i tillegg en av de mest kostnadseffektive teknikkene du kan bruke. Velger du å blogge bør du undersøke “longtail” nøkkelord.

For det andre, hold deg til en vanlig timeplan. Hvis målet ditt er å publisere to blogginnlegg i uken, så hold deg til det. Prøv ditt beste for å holde deg i rute.

For det tredje, del opp ulike innholdstyper. Når du har vent deg til den første innholdstypen så prøv en ny en.

Til slutt, del innholdet ditt! Vi kjenner alle til uttrykket “innholdsmarkedsføring”, men de fleste fokuserer kun på “innhold”. Mange nettsteder har enormt mye nyttig innhold, men som aldri blir delt. Det resulterer til at de ikke får så mye trafikk eller synlighet i søkemotorene. Derfor anbefales det å dele innholdet ditt på alle store sosiale nettverker som Facebook og Twitter. Du bør også vurdere å gjøre det samme på de litt mindre nettverkene samt nisjesider.

image12
Quora er et flott sted å dele og gjenbruke ditt innhold.

Ikke skip prosessen med å skape en solid strategi. Gi strategien din den oppmerksomheten den fortjener, og du vil få igjen for det senere.

Plei en følger

Å pleie følgerne dine går ut på å skape tillit slik at de vil besøke nettstedet ditt ofte og de vil også dele innholdet ditt. Mange besøkende vil bli kunder, og de vil automatisk tenke på nettstedet ditt som en autoritet. Å bygge et publikum er noe du bør gjøre fra startet av. Klarer du å få et publikum (selv om den er liten) til å stole på deg, har du store sjanser for å bli mer suksessfull.

Optimaliser siden din for mobile enheter

Mange tror det å lage en mobilversjon av en nettside og en mobilvennlig versjon av en nettside er det samme. Å optimalisere en side for mobile enheter er mye mer enn å lage en mobilversjon.

Her er noen tips:

“Design for fete fingre”(Moz). Det er alltid like irriterende når en nettside på mobilen er så liten at du ender opp med å trykke på feil knapper. Og selv om mobilene stadig blir større, er det lurt å vurdere størrelsen på siden når du optimaliserer siden for mobile enheter.

Ikke bruk pop-ups (eller interstitialer). Interstitialer er pop-ups (annonser) som krever at du trykker på X for å lukke dem. Det anbefales å unngå slike annonser ettersom Google kjører en slags “razzia” på slike interstitialer.

Konklusjon

Det er ikke behov for et stort nettsted for å få noen av fordelene med SEO. Begynn med det du har og jobb deg oppover. Det er aldri for tidlig (eller for sent) å lære det grunnleggende, og hvis du starter nå får du grepet på det ganske raskt. SEO hjelper nettsteder med å vokse, på samme måte som vann hjelper planter med å vokse. Det er et grunnleggende behov du må ivareta tidlig. Ellers kan nettstedet ditt dø. Hvis du har følt at du sitter fast med SEO, er dette din sjanse til å komme i gang på riktig måte.