Lise van Gemert juni 16, 2022

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Vi har nå kommet i gang med del 4 av dette semesteret. Noe som er spennende, og ikke minst litt rart fordi det nærmer seg slutten av semsteret. I dette blogginnlegget skal jeg skrive om Google Analytics, dette er et ord vi egentlig har hørt mye om igjennom semesteret, og er noe vi som elever har brukt både til nettbutikken og bloggene våres. Derfor skal dette blogginnlegget handle om nettopp dette ; Google Analytics.

Google Analytics er et nyttig verktøy for mange, verktøyet brukes til å måle data og gi innsikt. På bakgrunn av dette kan man lettere forstå brukerne og dermed optimalisere kundeopplevelsen på nettsiden eller bloggen. Dataene man får er viktig slik at man kan få bedre strategiske valg innenfor markedsføringen.

Dersom man driver med markedsføring, kan man hente ut tall å bruke dem strategisk for å se om hvor mange som faktisk er inne på nettsiden eller hvordan kampanjene som er aktive fungerer.

Hvordan bruke Google Analytics?

Dersom du skal ha google Analytics er du nødt til å ha en side som du kan koble opp mot verktøyet. Slik setter du opp Google Analytics

Steg 1;

Enten så kobler du til med en google konto som du allerde har, ellers så kan det være lurt å opprette en egen google konto for bedriften. Hvis du ikke har en google konto kan du opprette en konto enkelt her https://accounts.google.com/signup/v2/webcreateaccount?hl=en&flowName=GlifWebSignIn&flowEntry=SignUp.

Steg 2¸

Når dette er gjort må du logge inn i google analytics her https://marketingplatform.google.com/about/analytics/ . Her får du valget mellom å logge inn eller å opprette en konto. Og det du skal trykke på da er å «opprette kontro». Til slutt her i dette steget fyller du ut all nødvendig informasjon du trenger til siden, og klikker på Get tracking ID” og godta brukervilkår.

Steg 3.

Dette er det siste steget, og det er her du intergerer google analytics med ditt nettsted eller blogg.Det finnes flere måter å gjøre dette på, grunnet at det finnes mange forskjellige nettleverandører. Men jeg velger å ta for meg WordPress her fordi det er den leverandøren jeg har brukt til bloggen.

Først går du inn i WordPress sitt dashbord, finner frem til utvidelser og klikker på legg til ny. Deretter søker du opp «Google Analytics”. Jeg har valgt å bruke den første utvidelsen som dukker opp, den gjør at du får data om alle sidene dine tilgjengelig inne i google analytics.

Da har du vellykket fått satt Google Analytics! Men husk at det kan ta tid før data vises inne i Google Analytics.

Kilde ¸ https://support.google.com/analytics/answer/9306384?hl=no&visit_id=637885886648591495-4202728085&rd=1