Nordmank98 February 11, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I dette innlegget skal jeg ta for meg kurset Google Power Search. Som de fleste vet er Google verdens største søkemotor, og det kan være nyttig å vite alle funksjonene som kan tas i bruk gjennom denne søkemotoren. Flere av oss bruker Google daglig, men hvor effektiv bruker vi den? Ved å tilnærme seg mer kunnskap om Google sine funksjoner kan det spare oss masse tid og unngå dårlige søkeresultater.

Hva er Google Power Search?

Google Power Search er et digitalt kurs som lærer deg hvordan å gjennomføre søk mer effektivt, og hvordan man med enkle og betydningsfulle teknikker kan finne den informasjonen som er mest relevant for deg. Kurset beskriver hvordan Google sin søkemotor fungerer i praksis. Kurset er delt inn i 6 deler der det fremkommer undertemaer med videoer og spørsmål. I dette innlegget vil jeg dele noen av triksene jeg lærte underveis som jeg syntes var spennende.

5 tips for å optimalisere dine Google-søk

1. Bilde søk

Har du tidligere prøvd å finne et kult bakgrunnsbilde for pc-en din, der du også ønsker at bilde har en spesiell stemning eller farge. Når du søker etter bilder på Google, kan det hende at det bilde du ønsket ikke kom fram. Ved hjelp av «verktøy» knappen kan man bruke filtere til å optimalisere søket. Du får flere valgmuligheter og kan designe søket slik du vil ha det. Hvis man søker etter baller på google, men vil bare få opp lilla baller gjøres det slik.

1.

2.

2. Fjerne uønskede resultater

Har du noen gang opplevd å søket opp ett ord hvor det fremkommer masse unødvendige lenker, fordi ordet har flere betydninger. Du kan nemlig velge å ekskludere enkelte ord fra søkeresultatet. En eksempel er hvis du vil finne en god oppskrift til en salat men ikke vil ha med tomater. Da kan du skrive et minustegn foran ordet tomat, slik som dette (Salat -tomat). Og slik får du opp søkeresultatene som ikke vil inneholde tomater.

3. Finne spesifikke ord eller tekst

Du har kanskje prøvd å gjøre et søk hvor du leter etter noe spesifikt, men det du søker opp dukker ikke opp på nettstedene. Det finner dermed en funksjon som kan gjøre at du finner det du leter etter mye fortere . Ved å trykke på Cmd + F eller Ctrl+F, vil det dukke opp et søkefelt på siden. Her kan du søke opp ord eller setninger du leter etter, og ordene vil bli markert, og du vil finne informasjonen din raskt og enkelt.

4. Ulike søkemotorer

Google har flere ulike søkemotorer om du ser etter noe mer spesifikt, Det finne Google Scholar hvor du kan henvende deg til fagartikler og akademisk lesestoff eller Google patents hvor man kan søke opp ulike patenter og patentsøknader.

5. Søk med bilde

Et veldig praktisk funksjon med Google er å kunne gjøre et søk med bare et bilde. Hvis du har lurt på hvor ett bilde er tatt fra eller hentet fra er det mulig å kunne laste opp dette direkte i nettleseren.