sara.dahlmann februar 17, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Når man et ute etter informasjon ønsker man gjerne at man skal finne svaret raskt og enkelt, da søker man som oftes på google. Mest sannsynlig har nesten alle gjort dette en eller flere ganger når de har lurt på noe eller trengt informasjon om et tema. Man kan lure på alt fra informasjon om eksempel hvor man skal spise hvis man er ute på tur, matoppskrifter, fakta informasjon, man kan egentlig finne informasjon om nesten hva som helst og Google gir deg som oftes svar på nesten alt. Men ulempen er at man noen ganger må gå gjennom en del stoff eller artikler for man finner svaret på det man lurer på. Så poenget med dette blogg innlegget er hvordan man rasket skal finne nøyaktig skal finne informasjonen man er ute etter. 

Kurset 

Det å finne ut av hvordan man skal få raskest informasjon kan man få svar på ved å gjennomføre Google Searching kurs. Det som er fint med dette er at det er tilgengelig for alle som måtte ønske og det er gratis, hvis du måtte ønske å ta det selv har du link her. 

Dette er et kurs som består av seks deler gjennom korte videofilmer og etter dette er det noen øvingsoppgaver en skal gjøre på slutten. Det finnes også tre spørsmål som blir som en vurdering for å se om man har plukket opp informasjonen underveis. Det man gjør er at man tar en test før man starter å teste kunnskapen man har fått av det for å kunne se hvordan man ligger an. En test underveis og en helt på slutten når man er ferdig.   

Hva får man ut av kurset?

  • Man finner ut hvordan søkemotoren deres fungerer. 
  • Man får en enklere teknikk for hvordan finne frem til informasjonen som er mest relevant etter det man søker etter. 
  • Optimaliserer søkeprosessen 

Man burde være kritisk 

Når man skal søke etter informasjon på Google kan man få alt fra veldig mye resultater eller veldig få resultater, og ikke alt kan være like relevant etter hva man søker etter. Derfor er det viktig at man prøver å være så presis som mulig fordi da finner Google raskere hva man er ute etter. For hvis man ikke bruker spesifikke ord så kan det dukke opp resultater som ikke er relevant for det man søker etter. 

Hvis man eksempel skal skrive en setning så vil google finne frem alle dokumentene som har denne setningen i seg og alle dokumentene som kan koble oppe til ordene du søker på. Google vil filtrere ordene du har søkt på ved at de sjekker hvor mange ganger de ordene du har søkt etter finnes i dokumentene. De finner også ut om hvordan kvalitet dokumentene har og hvor mange som har linket til de potensielle sidene man får opp i søket. Derfor burde en være nøye i hvordan man søker for å kunne finne mest mulig relevant informasjon. 

Filtrering

Det er ikke bare ord Google består av, man kan søke på alt fra bilder, videoer, nyheter, kart og mye mere. Hvis vi fokuserer på bildesøk, først så kan man søke eksempel et produkt eller et ord for å videre trykke på bilder. Hvis en ønsker deg et bestemt produkt uten at man skal måtte lete gjennom alle bildene på google som de forslår kan man for eksempel filtrere etter farge. Dette er noe man enkelt kan gjøre det å gå inn på «verktøy» knappen som er plassert. Når man går inn på panelet der man finer ulike alternativer trykker man på det en vil filtrere, eksempel hvis man er ute etter et bilde av en blå Audi, så trykker man på filteret «blå» slik at google filterer søket for deg og de hjelper deg med å finne bilder som assosieres med blå Audi.

En funksjon som ikke alle er klar over er at man kan søke med egne bilder. Hvis man eksempel har et bilde av et klesplagg og er usikker på hvor det er kjøpt kan man laste opp sitt eget bilde under funksjonen «Laste opp bilde», slik at man kan bruke det som en måte å søke etter ting som kan assosieres med ditt eget bilde. 

Ekskluderende ord

Hvis man skal søke i google kan det hende at ordene man bruker ikke er en riktig beskrivelse av hva man er ute etter. Det er nettopp derfor man burde ekskludere noen ord i søkelinjen, dette er for at produktet man leter etter bil være uten «ordet» man har selvdefinert. Eksempel på dette kan være «Fiske suppe – reker» da vil det komme opp søke sider der du kan finne oppskrifter på fiskesupper uten reker. 

Men hva lærte jeg faktisk av dette kurset? 

Vil si at etter dette kurset sitter jeg igjen med informasjon jeg ikke viste om fra før av. Dette er informasjon jeg vil si vil være veldig nyttig for meg fremmover og kan gjøre mine søk enklere og raskere for meg. Og vil også si dette kan være veldig nyttig kunne innen digital markedsføring siden det kan gjøre mye enklere for meg fremover. 

Kilder

https://coursebuilder.withgoogle.com/sample/course