Minityret februar 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Google powersearch skal hjelpe til å gjøre søkene våre bedre
og mer effektive, slik at forbrukere lettere kan finne frem til nøyaktig de
tingene de er på utgikk etter. Google har et gratis kurs på nettet om dette
temaet. Her går du igjennom 6 ulike punkter, og deretter avslutter du selve kurset
med en test. Poenget med selve kurset, er å hjelpe forbrukere med å effektivisere
sine egne søk, slik at det blir lettere å finne frem til det de leter etter.
Ved endt kurs, skal man sitte igjen med nok informasjon til å lett kunne
filtrere søket sitt for å finne frem til det man leter etter.

For eksempel kan forbrukeren filtrere bildesøket sitt. Ved å gjøre dette kan forbrukeren for eksempel søke etter en skjorte, og deretter filtrere søket etter farge, og dersom man går under «shopping» delen av google, kan man filtrere med størrelse, merke, selger og andre kategorier.

Skjermbilde fra google

I kurset lærer man også hvordan man skal foreta seg et bildesøk. Dette gjøres ved at man har et bilde, og deretter søker via google etter kontekster hvor dette bildet er blitt brukt. Google vil bruke bildet til å identifisere lignende bilder, og hvor dette aktuelle bildet er hentet fra, eller hvor bildet er blitt brukt tidligere. I dette eksemplet er et bilde fra en vg-artikkel brukt, hvor bildet viser seg å ha blitt brukt i flere andre artikler. Denne form for søk, kalles bildesøk. Ved å bruke bildesøk, er det lettere å finne frem til orginal «eieren» av bildet, og dermed kunne kreditere riktig person ved gjenbruk av dette bildet.

Skjermbilde fra google

Ekskluderende søk går ut på å fjerne eventuelt innhold i et søk, slik at du får opp det du ønsker. Enkelt forklart, kan man for eksempel se for seg at man skal bake, men ikke ønsker å bruke egg og melk. For å gjøre dette kan man for eksempel søke etter «kake», og deretter sette et minustegn foran uønsket ingredienser. I eksemplet under, kan man se at jeg har satt et minustegn foran egg, eggehvite og eggeplomme, for å være sikker på at de oppskriftene som kommer opp ikke skal inneholde noen form for egg. Dette kan også gjøres ved å filtrere nettsiden, slik at uønsket informasjon ikke kommer med.

Skjermbilde fra google