ehaugsen februar 13, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Som oftest når man lurer på noe eller trenger informasjon om noe, gjennomfører man et søk på google. I søkemotoren får man som regel kjapt svar. Det er i tillegg et fint verktøy for veibeskrivelser og kart. I dette innlegget skal jeg beskrive enkle metoder som sørger for best mulig søkeresultat. Arne Krokan har oppfordret oss til å gjennomføre et kurs i google Powersearch, som går ut på å søke mer effektivt på best mulig måte.

Google powersearch

Etter dette kurset som er et gratis digitalt nettkurs, lærte jeg noen triks og tips jeg kan bruke når jeg søker på nett. Man kan lese seg igjennom det, men jeg valgte å se video som viser steg for steg hva som blir gjort. Kurset gir deg en detaljert gjennomgåelse av hvordan Google sin søkemotor fungerer. Her er noen av tipsene jeg lærte i kurset:

  1. Filtre bildesøk

    Når man søker etter for eksempel et klesplagg, finnes det en funksjon som lar deg filtrere bilder slik at man har større sjans for å finne det man er ut etter. Si du er for eksempel glad i grønne t-skjorter, kan du søke som visst på bildet under på t-skjorter og deretter bruke fargekode slik at grønne t-skjorter kommer

2. Bildesøk

På google kan man
søke med bilde. Man legger til et bilde i søkemotoren, så vil google analysere
bildet og gi deg passende informasjon for deg.

  • Trykk på «bilder».
  • Deretter trykker du på «søk med bilde».
  • Du kan da legge inn URL-adressen til et bilde eller laste opp bilde fra dine filer.
  • Søk
    Denne korte prosessen gjør at du kan søke i google med bilder i søkemotoren

3. Forskjellige filtyper

Dersom du ønsker å finne et dokument om et tema eller artikkel, kan man finne forskjellig filformater. For eksempel PDF, jpeg eller Power Point. Si du skal ha en PDF-fil om ekkokammer, så kan man søke med: Ekkokammer filtype:pdf

4. Ord-søk på nettsider

For å søke etter ord på en side trykker du på ctrl + f PC eller cmf + f på MAC. Da vil det komme opp et søkefelt som du kan skrive ordet du søker etter, og få ordene markert med farge.

5. Flere funksjoner i Google

I Google er det flere ressurser du kan ta i bruk, som: videoer, bilder, google maps, shopping og nyheter. Når man søker på noe får man opp alle resultatene, men man kan velge en av disse funksjonene får å spisse søket.

Kurset er nyttig, noen ting visste man om før, men det meste er nytt for min del. Kurset er verdt å ta, og jeg vil absolutt anbefale det.

Kilde: http://www.krokan.com/arne/2016/01/25/bloggoppgave-om-hvordan-soke-smartest-mulig-pa-google/