fridaengan February 12, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Vår foreleser, Arne Krokan, har oppfordret oss til å gjennomføre et kurs i Google Powersearch. Kurset går ut på å forbedre og effektivisere våre Googlesøk. I dette innlegget ønsker jeg å dele noen enkle tips for hvordan man gjør nettopp dette.

Hva er Google Powersearch?

Google Powersearch går som sagt ut på å forbedre og effektivisere våre søk. Kurset er gratis og tar oss gjennom 6 deler hvor man etter hver får utdelt praktiske oppgaver i tillegg til en avsluttende prøve. Etter fullført kurs sitter man igjen med en grunnleggende forståelse av hvordan søkemotoren til Google fungerer i praksis, i tillegg til at man med hjelp av et par enkle grep klarer å finne den informasjonen man faktisk er på utkikk etter.

1. Filtrering av bildesøk

Denne funksjonen lar deg filtrere bildesøk slik at det er større sjangs for at du finner det du er på utkikk etter. Som vist på bilde over kan du filtrere søket “genser” i fargekode slik at du kun får oransje gensere opp.

2. Bildesøk

Google har en funksjon som lar deg søke med et bilde. For eksempel har jeg på bildet over søkt med et bilde av Cameron Diaz, og bildet viser hvordan Google analyserer bildet du søker med og finner relevant informasjon til deg.

3. Ekskluderende søk

Ønsker man for eksempel lage seg en salat, men ikke vil ha en oppskrift med paprika kan man benytte seg av funksjonen ekskluderende søk. Da søker man for eksempel på salat som vist ovenfor men deretter med minustegn foran det du ønsker å ekskludere fra søkeresultatet.

/Frida Engan