arbenfera februar 14, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Google Powersearch går ut på å effektivisere og forbedre søkene våre. Dette er et kurs som kan gjennomføres gratis på nett, og inneholder 6 deler med praktiske oppgaver. Helt til slutt må man gjennomføre en avsluttende prøve for å kontrollsjekke hva du har lært i kurset. Etter å ha fullført kurset så skal man da ha en forståelse over hvordan Google sin søkemotor fungerer, samtidig som at man skal klare å finne relevant informasjon ved noen veldig enkle grep.

Filtrering av bildesøk

Screenshot fra Google

Som vist på bilde over så lar denne funksjonen deg filtrer søket ditt, noe som gjør det enklere å finne det du er på utkikk etter. Er du interessert i å skaffe deg fotballsko som er hvite, så får du de ulike alternativene under. Dette kalles for filtrering av bildesøk.

Bildesøk

Screenshot fra Google

Her ser vi en funksjon som Google har, hvor den lar deg søke med et valgfritt bilde som du kan laste opp. Over har jeg lagt ved et bilde av Trump, og Google har deretter analysert dette for å så finne kilden til hvor de kom fra, og relevant informasjon til dette. Dette kalles for bildesøk.

Ekskluderende søk

Screenshot fra Google

Hvis du ønsker å lage noe uten en spesiell ingrediens, som for eksempel smoothie uten banan som man ser på bilde over. Så kan man da skrive det man ønsker, altså smoothie, og et minustegn foran banan som man da ikke ønsker. Dette kalles for et ekskluderende søk.