mfper februar 14, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Google er verdens største søke-plattform og har brukere rundt om i hele verden som bruker det som sitt hoved oppslagsverk. Google er en praktisk og systematisk søkeplattform som gir sine brukere muligheten til å finne majoriteten av informasjonskilder og informasjon som er tilgjengelig i verden. Å finne akkurat den informasjonen en søker kan være vanskelig. Det er faktisk mulig å bli god på finne den informasjonen du søker. Gjennom et kurs som heter Google Powersearch så hjelper det deg med å finne frem til relevant informasjon effektivt og presist. Det resulterer i at troverdigheten og kvaliteten på informasjonskildene vil være mye bedre, samt at det gjør at din søkeprosess vil være mer effektiv.

I faget digital markedsføring så skal vi ta dette kurset og gjøre rede for hva det innebærer.

Google Powersearch- Hvordan det fungerer

Kurset google Powersearch går ut på å forstå hvordan søkemotoren til google fungerer. Kurset går gjennom enkle og mer avanserte måter på hvordan man skal bruke søkemotoren. Vi lærer illustrerer hva som er forskjellen på et «godt» søk og et «dårlig» søk.

Når vi søker på et spesifikt ord så vil det være mange søkeresultater som dukker opp først. Det som er viktig å forstå er hvorfor nettopp de søkeresultatene dukker opp først. Det vil også være viktig å forstå hvordan google velger de sidene de mener har mest relevant innhold samtidig som det er kvalitet på innholdet. Resultatet som dukker opp er grunnet en rekke faktorer som resulterer i nettopp de sidene. Google bruker en programvare som heter «spiders». Den programvaren bruker data om hvor mange som linker til den enkelte nettsiden.  Programvaren ser på nettsiden for å se om det er noen linker som fører til en annen nettside. Det resulterer i at de nettsidene som linket flest antall ganger vil score høyt og komme høyt som søkeresultat. De nettsidene som er linket mindre til vil få en lavere score og derfor vil ikke komme høyt på listen av søkeresultater. Det er det som er forskjellen på de nettsidene som dukker opp på ditt søkeresultat.

I kurset så var det 12 vanlige utfordringer som oppstår. Jeg tenker å dele de utfordringene jeg føler er mest relevant for de som ønsker å benytte seg av google i sin normale hverdag.

kildekritikk

Det er viktig å være kritisk til de kildene du skal benytte. F.eks. Wikipedia er ikke en troverdig kilde siden hvem som helst kan endre innholdet. For å finne troverdige kilder så vil det hjelpe å formulere dine søk slik at nettopp de kildene dukker opp. Er du usikker så kan det være smart å benytte seg av offisielle sider som har et godt rykte.

Ekskludere uønsket innhold

Ønsker du at søket ditt ikke skal innholdet noe så kan du ekskludere det ved å presisere i ditt søk at det ikke skal være med. Da filtrerer du bort uønsket innhold og kan konsentrere det om de andre kildene som dukker opp.

Vil du bli bedre på å finne gode kilder og nettsider så vil jeg anbefale å ta Google sitt Powersearch kurs.

Kilder: